Death Grips u ljubljanskom Kinu Šiška

Eksperimentalna hip hop grupa iz Sacramenta nakon što je pošteno zakuhala atmosferu u zagrebačkoj Tvornici kulture, ponovno dolazi, ali ovog puta u susjednu Sloveniju, točnije ljubljanski Kino Šiška.

Death Grips
Death Grips

Death Grips će u Kinu Šiška nastupiti 14. kolovoza.

Jedan od najznačajnijih underground bandova posljednjeg desetljeća na sceni se pojavio 2011. s mixtape izdanjem “Exmilitary”, te prvijencem “Money Store” iduće godine. Od tada traje impresivna karijera banda, koja uključuje mnogobrojna diskografska izdanja, potpisivanje i brzi razlaz s Epic records, nekoliko otkazanih turneja, raspad i ponovno okupljanje, i vjerojatno najimpresivniju listovu fanova u glazbi danas uopće. Svoje divljenje prema glazbi, stavu i načinu funkcioniranja Death Grips izrazili su između ostalih David Bowie, Bjork, Trent Reznor i Tom Morello, Bjork i Nine Inch Nails zvali su ih i kao predgrupu na svoje turneje, a glumac Robert Pattinson pojavio se u njihovom spotu “Birds”.

Uživo su Death Grips rijetko viđena pojava. Koncerti nerijetko završavaju u potpunom kaosu, a kombinacija punka, hip hopa, noise i industrial glazbe na način kako to rade Death Grips nema konkurencije danas.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X