Death metal bend Omicron neće mijenjati ime zbog nove varijante virusa COVID-19

‘Nećemo dopustiti da virus odredi način na koji bi se naš koncept trebao percipirati’, poručuje belgijski death metal sastav.

Omicron (Foto: Omicron)

Belgijski death metal bend Omicron čvrsto stoji u svom uvjerenju i kaže da neće mijenjati ime zbog novootkrivene istoimene varijante virusa COVID-19 .

Svjetska zdravstvena organizacija nazvala je novu varijantu ‘zabrinjavajućom’ , dijelom zbog nedostatka poznatih informacija o njezinoj prenosivosti i vjerojatnosti da izazove teški oblik bolesti. Kako se taj novi mutirani oblik nastavlja širiti svijetom, bend Omicron razgovarao je za VICE o tome imaju li ikakve namjere promijeniti ime nakon novog otkrića.

“Nitko nije mogao predvidjeti da će se to dogoditi i nadamo se da će ljudi to vidjeti. Planiramo li promijeniti ime? Kvragu, ne. Nećemo dopustiti da virus odredi način na koji bi naš koncept trebao biti percipiran”, poručili su iz benda.

U ranijem postu na Facebooku, bend je precizirao da su svoje ime izvukli iz Omicron galaktičkog sustava, a ne iz nove varijante virusa.

Zabrinutost da bi mogli “profitirati” od varijante iznijeli su VICE-u , rekavši: “Imati isto ime kao nova varijanta koronavirusa donosi osjećaj dodatne odgovornosti koji moramo nositi. Pažljivo ćemo koračati jer ne želimo da svijet misli da gradimo uspjeh na patnji drugih ljudi.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X