Debitantski album varaždinskog benda Beverly Brooks dostupan na streaming servisima

Album ‘Morning’ objavljen je na YouTubeu 2019. godine.

beverly brooks (foto: Press)

Debitantski album “Morning” uzbudljivog benda Beverly Brooks, konačno je dostupan na svim streaming servisima. Album je prvi put ugledao svjetlo dana na YouTubeu 2019. godine, no zbog pandemije koja je svima u nekom obliku pokvarila planove, nije dobio zasluženu pozornost od šire publike. Dancing Bear i Beverly Brooks su u blagdanskom duhu darivanja odlučili ovu glazbenu poslasticu podijeliti s ljubiteljima glazbe diljem svijeta, kako bi mogli uživati u jedinstvenom zvuku ovog varaždinskog benda.

Žarka Krpan i Jura Geci su 2016. u suradnji s basistom Gašperom Gantarom krenuli sa stvaranjem autentične glazbe, a od pregršt nastalih pjesama, osam ih se našlo na albumu “Morning”. Snimanje albuma nije bilo samo glazbeno putovanje, već i emotivno iskustvo, zbog čega je trojac tek 2019. uz multi-instrumentalista Danijela Ivankovića, snimio i objavio album na YouTubeu.

“S obzirom da album zbog pandemije nije dobio zasluženu pažnju, prostor i koncertnu promociju, sretni smo što će napokon biti dostupan na svim streaming servisima te će ga moći čuti šira masa ljudi,” poručuje Beverly Brooks.

“Morning” donosi glazbenu smjesu koja se ne da lako žanrovski kategorizirati, obuhvaćajući elemente rocka, bluesa, soula, americane, indieja, popa i alternativne glazbe, no sa sigurnošću možemo reći da svih osam pjesama s lakoćom transportiraju slušatelje u glazbenu oazu. Album je oda različitostima života te obuhvaća lepezu emocija koje plamsaju u nama prolazeći etape postojanja.

Naslovnica albuma “morning” beverly brooks

“Inspiracija za album su svakojake životne okolnosti, izazovi, nevolje, sreće, rastanci, usponi i padovi, ljubavi, prijateljstva, zapravo sve što nas okružuje,” govore članovi benda o inspiraciji iza pjesama s albuma “Morning”.

Žarka Krpan potpisuje tekst kompletnog albuma, koji je u cijelosti na engleskom jeziku, a uglazbila ga je s suosnivačem benda i gitaristom Jurom Gecijem. Za mastering je zaslužan Amerikanac Carl Saff, dok produkciju i mix potpisuje Danijel Ivanković. Danijelu se na aranžmanu pridružio Gašper Gantar, koji je tada svirao bas gitaru u bendu. Album je upotpunjen minimalističkom i sofisticiranom naslovnicom koju je pomno dizajnirao Mario Štrlek.

Nedugo nakon što su snimili album “Morning”, u pojačanje su im stigli basist Vjekoslav Geček i bubnjar Emir Čovran. Novonastali sastav snimio je drugi studijski album, “ALBUMEX”, s kojeg nas je krajem ljeta očarao nostalgični singl neodoljive melodije, “Island”. Ostatak albuma iščekujemo u nadolazećoj 2024. godini.

Sredinom rujna 2023., Žarki, Vjeki i Juri pridružio se Nikola Mikulić na bubnjevima. U ovoj finalnoj bendovskoj postavi, Beverly Brooks priprema stari i novi materijal za nadolazeće svirke te nova izdanja s istim šarmom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X