‘Deca moja deca’ – novi singl Cinkuša i najava humanitarne akcije za Igora Barića

Tradicionalna pjesma ‘Deca moja deca’ u aranžmanu Igora Barića novi je singl i spot skupine Cinkuši s njihovog nedavno objavljenog albuma ‘Krava na orehu’.

Cinkuši ‘Deca moja deca’

“Odlučili smo da baš ova međimurska narodna pjesma bude naš novi singl jer je njen tekst toliko aktualan da možemo zaključiti da su naši stari bili proročki nastrojeni, ili da smo, nažalost, što se stanja društva tiče; stalno u problemu”, objasnili su Cinkuši.

U pjesmi uz Cinkuše i Marka Firsta na violini sudjeluju još i raspjevani Darko Rundek i Zoran Perić iz grupe Picksiebner te sjajni glazbenici Krešo Oremuš na usnoj harmonici i Igor Pavlica na trubi. Ideja za pjesmu nastala je poslije uspješnog dobrotvornog koncerta “Sviramo za Igija” koji su Cinkuši organizirali i na kojem su nastupili njihovi kolege i prijatelji: Hladno pivo, Picksiebner, Boris Leiner, Bruno Vorberger, Miljan Bakić i ostali s namjerom zajedničkog muziciranja, ali i prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za rehabilitaciju Igora Barića, člana benda, koji se oporavlja od posljedica moždanog udara. Upravo stoga se Cinkuši nadaju kako će pjesmu podržati što veći broj radio urednika kako bi i prikupljena sredstva bila čim veća.

U realizaciji spota pomogli su redatelj Tomislav Fiket te snimatelji Matija Santro, Božo Trkulj, Marko Kovačić Kova i Petar Bunić. U petak, 29. prosinca u zagrebačkom klubu Močvara Cinkuši će svirkom predstaviti novi album “Krava na orehu”.

Cinkuši su jedan od rijetkih bastiona hrvatskog etno izraza kojim pogađaju doslovce sve generacije od najmlađih do najstarijih, od ljubitelja klasične, jazz, narodne, starogradske glazbe do poklonika rocka, punka, world-music i alternativne scene. Na njihovim koncertima redovito vlada atmosfera sveopćeg snažnog doživljaja radosti i života, katarze, delirija i transa koji podjednako vibrira između publike i glazbenika zahvaljujući energičnim nastupima koji su redovito prošarani humorom, samoironijom i nevjerojatnom nonšalancijom kakvu ima rijetko koji bend s ovih prostora.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X