Dee Dee Bridgewater objavila album nadahnut zvukom New Orleansa

‘Dee Dee’s Feathers’ (OKeh/Sony Music/Menart) novi je album slavne glazbenice Dee Dee Bridgewater, tj. njeno divno je putovanje kroz povijest New Orleansa. Album je nastao u suradnji Dee Dee Bridgewater, Irvina Mayfielda & The New Orleans Jazz Orchestra (NOJO). Objavljen je kao homage stanovnicima New Orleansa, odnosno povodom desete obljetnice stravičnog uragana Katrina.

Dee Dee Bridgewater 'Dee Dee's Feathers'
Dee Dee Bridgewater ‘Dee Dee’s Feathers’

Album je snimljen u New Orleans’ Esplanade Studios, studiju smještenom u prostoru nekadašne crkve u centru grada koja je također bila oštećena u uraganu.

“Mislila sam da Irvin Mayfield, NOJO, i ja trebamo proizvod koji će utjeloviti radost naših nakupljenih suradnji. Kada sam ideju podijelila s Irvinom, sjeme je bilo posijano. Nakon nekoliko e-mailova, Irvinovih prijedloga pjesama, našli smo se u Esplanade studiju točno mjesec dana kasnije. Pod vještim vodstvom Irvina Mayfielda, članovi banda su napravili aranžmane, a kroz tri dana smo snimili i povezali naš put kroz najizvanrednije iskustvo snimanja koje sam ikada doživjela. Glazba je ispala toliko dobro… Znam da su me Irvin i njegovi članovi banda oprali, uronili i krstili u vodama Mississippija te me izložili korjenima New Orleansa. Za mene je ovaj album slavlje života.” Dee Dee Bridgewater.

Mayfield kaže kako je album spomenik uspješnom gradu i svojevrsnoj muzi koja komunicira istinu, ljubav i ljepotu te da Dee Dee pokazuje kroz svoju umjetnost kako to nije samo grad već, što je još važnije, ideja zbog koje se srce i duša osjećaju bolje.

Album uključuje 12 pjesama koje nas vode na putovanje kroz ovaj osebujan grad. Tu su tradicionalne pjesme kao što su “Big Chief” (feat. Dr. John kao gost), “Saint James Infirmary” i “What A Wonderful World”, ali i neke nove, primjerice: “Congo Square” and “C’est Ici Que Je T’aime”.

Popis pjesama:

1. One Fine Thing

2. What A Wonderful World

3. Big Chief

4. St. James Infirmary

5. Dee Dee’s Feathers

6. New Orleans,

7. Treme Song/Do Whatcha Wanna

8. Come Sunday

9. Congo Square

10. C’est Ici Que Je T’Aime

11. Do You Know What It Means

12. Whoopin’ Blues.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X