Depeche Mode objavio dugoiščekivani album ‘Memento Mori’

Pjesme s albuma oći ćemo čuti uživo na nastupu u zagrebačkoj Areni 23. srpnja.

Depeche Mode “Memento Mori”

Depeche Mode su objavili dugoiščekivani 15. studijski album “Memento Mori” (Columbia Records/Menart).

Rane reakcije na album bile su jednoglasno pozitivne, pri čemu je The New York Times naveo “izvanrednu tamu” benda, Rolling Stone je pohvalio “karakterističnu glazbenu ljepotu i lirsku dubinu” albuma, a Associated Press kaže “Glazba s ljubavlju gleda u ponor tražeći da mu uzvrati ljubav… Depeche Mode se možda suočavaju s vlastitom smrtnošću, ali njihova se moć kao glazbenika proteže u beskonačnost.” Guardian je pozdravio povratak “najvećeg kultnog benda na svijetu” i hvalio album “savršenu mješavinu zlokobnog raspoloženja, elektroničkih tekstura koje variraju od intenzivnih do eteričnih”, dok su NME i Uncut opisali Memento Mori “veličanstvenim” i kao “njihovo najsnažnije djelo u ovom stoljeću”.

U produkciji Jamesa Forda, s dodatnim produkcijskim radom Marte Salogni, “Memento Mori” nastao je tijekom ranih faza pandemije, što je rezultiralo temama inspiriranim izravno tim razdobljem. Dvanaest pjesama na albumu prikazuje golemo prostranstvo raspoloženja i tekstura, od zlokobnog početka do zaključka – krećući se od paranoje i opsesije do katarze i radosti, pogađajući bezbroj točaka između.

Depeche Mode je započeo svoju svjetsku turneju „Memento Mori“ s rasprodanim nastupom u Golden 1 Centru u Sacramentu. Zbog velike potražnje, turneja je nedavno dodala desetke novih datuma, uključujući novi jesenski dio sjevernoameričkih nastupa. Bend će 16. svibnja krenuti na europsku stadionsku turneju koja uključuje i Stade de France u Parizu, dva nastupa na Olimpijskom stadionu u Berlinu, stadionu San Siro u Milanu, stadionu Twickenham u Londonu, ali i nastup u zagrebačkoj Areni 23. srpnja.

Nakon završetka europske ljetne turneje, nedavno dodani dio turneje vraća bend u Sjevernu Ameriku na jesen, zaustavljajući se u Mexico Cityju na tri noći u Foro Sol prije povratka u SAD i Kanadu.

Prijem turneje „Memento Mori“ bio je neodoljiv s nastupima koji su se brzo rasprodali diljem Europe i Sjeverne Amerike, a već je prodano preko dva milijuna ulaznica. Turneja od 81 datuma, na putu je da postane jedna od najvećih Depeche Mode do sada, a također je na dobrom putu da postane jedna od najvećih svjetskih turneja 2023.

Nakon što su prodali više od 100 milijuna ploča i svirali pred više od 35 milijuna obožavatelja širom svijeta, Depeche Mode ostaje posebno utjecajna glazbena sila koja se ne prestaje razvijati. Kao neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umjetnicima, Depeche Mode nastavlja naprijed – s albumom Memento Mori i turnejom koja predstavlja otvaranje najnovijeg poglavlja neprevaziđenog i trajnog nasljeđa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X