Podijelili smo 2×2 ulaznice za koncert Rachel Z Quarteta na 14. Zagreb Jazz Festivalu

Koncert će se održati 3. studenog u Maloj dvorani Lisinskog.

Rachel Z

Jazz i rock pijanistica i klavijaturistica Rachel Carmel Hakim, poznatija kao Rachel Z, nastupa sa svojim kvartetom 3. studenog od 20h u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu 14. Zagreb Jazz Festivala.

Portal Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kojem će glazbeniku biti posvećen koncert Rachel Z na 14. Jazzg? glasio je Wayneu Shorteru, a dobitnici su Vatroslav Gmaz i Goran Zrnčić.

Rachel Z školovana je glazbenica koja je diplomirala na Glazbenom konzervatoriju New England te je pohađala SUNY Purchase i stekla magisterij studijske kompozicije i elektronske glazbe s priznanjem “Nagrada za izvanrednog studenta”. Danas ona svoje bogato iskustvo prenosi novim naraštajima glazbenika. Od 2000. je profesorica na studiju jazza i suvremene glazbe na Koledžu za izvedbene umjetnosti na New Schoolu, a od 2022. i profesorica studija jazza i elektroničke glazbe na Državnom sveučilištu Montclair i Umjetničkoj školi Cali. Usto od 2018. gostujuća je umjetnica na Odsjeku za elektroničku produkciju i dizajn ugledne glazbene škole Berklee. Svoj je stil i pristup improvizaciji razvila po uzoru na stvaralaštvo Herbieja Hancocka i McCoya Tynera.

Za početak njezine karijere važne su bile suradnje s Mikeom Mainierijem i fusion bendom Steps Ahead te posebice s Wayneom Shorterom, uključujući sudjelovanje na snimanju njegova albuma “High Life” koji je 1997. osvojio nagradu Grammy za najbolji album suvremenog jazza.

Njezin koncert u Zagrebu bit će posvećen upravo Shorteru. To joj je otvorilo vrata u svijet elitnog jazza, fusiona i rocka i put prema suradnjama sa slavnim glazbenicima. Među ostalima neki od njezinih glazbenih partnera bili su njezin suprug Omar Hakim, s kojim je osnovala bend The Trio Of OZ i OZmosis Records, kao i Stanley Clarke, Marcus Miller, Terri Lyne Carrington, Peter Gabriel, Wayne Escoffery, Kurt Rosenwinkel, Pino Daniele, Al Di Meola, Victor Bailey i Regina Carter. Mnogi od njih sudjelovali su na snimanjima nekih od njezinih trinaest albuma. Primjerice na ovom će koncertu u njezinu kvartetu svirati slavni Mino Cinelu i Matt Penman. Osim kao cijenjena instrumentalistica, Rachel Z je i uspješna autorica koja je, između ostalog, zajedno sa saksofonistom Najeejem napisala Grammyjem nagrađenu skladbu Tokyo Blue.

Cijena ulaznice do 15. 10. 2023. iznosi 20 €, od 16. 10. 2023. 25 €, a na dan koncerta 30 €.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X