Podijelili smo upade za koncert prvaka ex-Yu psihodelije – Igra staklenih perili

U sveopćoj bujici novih i starih bendova, fuziji stilova i vrijednosti, poslije tridesetak godina pauze na scenu se vraća legendarni beogradski psihodelični-rock’n’roll bend Igra staklenih perli sa novim albumom ‘Apokaliptus’. Zagrebačkoj publici predstavit će se 7. prosinca velikim koncertom u Purgeraj&Parku (dvorana Park) dvosatnim audio/vizualnim tribal psihodeličnim RnR ritualom po originalnoj recepturi 70-ih godina.

Igra staklenih perli

Vjerojatno ne znate podatak da za originalne vinile grupe Igra staklenih perli – prvaka kraut/psyhodelic priče iz 70ih godina s ovih prostora, su izvan regionalnih granica na cijeni kao vrijedan raritet koji se plaća nemalim svotama eura. Upravo ta grupa ponovno dolazi 7. prosinca u zagrebački klub Purgeraj.

Glazba koju Igra staklenih perli interpretira zasniva se na kompleksnim dugim RnR kompozicijama u rasponu od ambijentalnih dionica, preko repetativnog tribal plesnog RnR groova,  sve do furioznih space rock dijelova, po ugledu na estetiku ranog Pink Floyda, zatim prog bendova Coloseum, Led Zepelin, kao i kultnih kraut/space RnR bendova Can-a, Amon Düül ll, etc.

Iako se za početke psihodelije na ovim prostorima navode rani radovi sastava Time i Korni grupa, do pojave Igre staklenih perliu drugoj polovici 70-tih nije bilo niti jednog benda koji je mogao istinski prisvojiti epitet psihodelične rok grupe.

Ekipa prijatelja i istomišljenika okupila se 1976. i krenula netipičnom putanjom: dugim jam session-ima umesto probama i koncertima. Dolaskom basiste Draka Nikodijevića (kasnije u kultnom sastavu White Rabbit Band), grupa se upotpunjuje i prelazi iz podruma u koncertne prostore. Praktično od tog trenutka postaju izuzetna koncertna atrakcija i zauvijek zadržavaju titulu jedinog pravog RnR benda sa ovih prostora.

Novi album Apokaliptus sniman je u Beogradu, a kao specijalni gost pojavljuje se Ljubomir Đukić (vokal i klavijature) iz grupe Električni Orgazam, dok je Koja iz grupe Disciplin A Kitschme producent i ko-aranžer. APOKALIPTUS je inspiriran planetarnim buđenjem i drevnim proročanstvima o Kraju Svijeta. Glazbeno predstavlja kombinaciju različitih stilova psihodelične muzike koja simbolično prati rađanje jednog novog doba.

Na predstojećem End of the World koncertu u Zagrebu 7. 12. 2012. u Purgeraju&Parku (dvorana Park), IGRA STAKLENIH PERLI – THE NEXT GENERATION predstavit će novi materijal i podsjetiti na nezaboravne pjesme iz sedamdesetih godina, Putovanje u Plavo, Mushroom i Lyzzard Square.

Točan odgovorite  na pitanje: Kako se zove pisac po čijem književnom djelu je grupa Igra staklenih perli sebi nadjenula ime? glasi: Hermann Hesse.

Po jednu ulaznicu za koncert grupe Igra staklenih perli osvojili su: Vedrana Dobrić, Nikolina Romić, Ivan Šaravanja, Darija Turina, Jelena Ferina i Damir Silov.

Ulaznice dobitnike očekuju na ulazu u Porgeraj. Ugodan provod!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X