Podijelili smo dvije ulaznice za koncert Roberta Fonsece u Kerempuhu

Fonseca je eklektični glazbenik je koji poštuje tradiciju kubanske glazbe, ali ne može odoljeti izazovu džezističkih uzbuđenja.

Roberto Fonseca Quartet u Kerempuhu

Kubanski pijanist Roberto Fonseca 23. travnja sa svojim kvartetom stiže na 15. Jazzg u sklopu kojega će nastupiti u Kazalištu Kerempuh.

Portal Ravno do dna podijelio je 1×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: S članovima kojeg slavnog kubanskog kolektiva je Fonseca surađivao i nastupao? glasio je Buena Vista Social Club, a dobitnica ulaznica je Vlatka Dugački.

Fonseca je eklektični glazbenik je koji poštuje tradiciju kubanske glazbe, ali ne može odoljeti izazovu džezističkih uzbuđenja. No, za razliku od većine glazbenika koji su se okušali u tom idiomu, koji polaze s osnova popularne glazbe, Fonseca svoj glazbeni jezik, afro-cuban jazz, gradi kroz klasičnu glazbu s naglašenom udaraljkaškom komponentom. Glazbenu estetiku i duhovnost stavlja ispred plesnih ritmova.

Kubanska glazba uvijek je ishodište svih njegovih projekata. Važan dio tog pristupa njegove su suradnje s glazbenicima koji su sudjelovali u projektu Buena Vista Social Club, u kojem je i sam sudjelovao u jednoj od inačica. Iskustvo intenzivnog rada, suradnji i turneja diljem svijeta, dovelo je Fonsecu do spoznaje da je njegova glazba spremna za oblikovanje zasnovano na vlastitim vizijama.

Duboko je ponirao u osobni svijet kako bi skladao glazbu koja je rezultat integracije svih njegovih utjecaja: afro-kubanske glazbe, jazza, klasične glazbe i tradicionalne kubanske glazbe. Na osnovu toga stvorio je vlastiti glazbeni jezik koje se zasniva na jedinstvu raznolikosti i moći improvizacije. To mu je donijelo svjetsku reputaciju. Između ostalog, skladba “Llego Cachaito” s njegovog albuma “Zamazu” korištena je u filmu “Hancock” Willa Smitha iz 2008. (Davor Hrvoj)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X