Podijelili smo ulaznice za Donny McCaslin kvartet u Kerempuhu

Podijelili smo dvije ulaznice za koncert koji će otvoriti 14. Jazzg.

Donny McCaslin (foto: Davor Hrvoj)

Donny McCaslin Quartet 11. svibnja nastupa u zagrebačkom Kerempuhu u sklopu 14. Jazzg festivala.

Američki jazz saksofonist, Donny McCaslin najpoznatiji je kao saksofonist na posljednjem albumu Davida Bowieja „Blackstar“. U Pulu i Zagreb dolazi u probranom društvu – na pozornici će mu se pridružiti Jason Lindner na klavijaturama, Jonathan Maron na basu i Zach Danziger na bubnjevima.

Uz Donnyja McCaslina, „Blackstar“ albumu Davida Bowieja, svojom je virtuoznošću značajno doprinio i Jason Lindner na klavijaturama. Zanimljivo je i to da je Lindner svirao i s Oliverom Dragojevićem u Carnegie Hallu.

Donnie McCaslin je prvi put publiku u Puli oduševio sa svojim triom u kojem su bili basist Scott Colley i bubnjar Antonio Sanchez, a još se rado prisjećamo i 2021. kada je slavni saksofonist nastupio s Antonio Sanchez Quartetom u sklopu Backstage Live Pula festivala.

McCaslin je počeo svirati s 12 godina, a kao tinejdžer nastupao je u bendu svog oca vibrafonista u Santa Cruzu. Do srednje škole pojavio se više puta na Monterey Jazz Festivalu.

Nakon što je pohađao Berklee College of Music uz punu stipendiju, McCaslin je postao traženi svirač u New Yorku. David Bowie je vidio kako McCaslin nastupa kao solist za orkestar Marije Schneider i doveo je McCaslinov progresivni jazz kvartet koji je definirao vizionarsku stilsku fuziju albuma „Blackstar“. Kao što je David Hadju napisao u The Nationu, “Donny McCaslin bio je David Bowie David Bowieja.”

Zauzvrat, Bowie je utjecao na McCaslina, koji je spojio alt-rock i jazz na svom prvom albumu s stihovima, „BLOW“ iz 2018. Poznati skladatelj i vođa benda, izdao je tijekom karijere osvojio nominacije za Grammy i objavio desetak albuma. Novi album „I Want More“ izlazi 16. lipnja.

Ravno do dna je podijelio 1×2 ulaznice za koncert u Kerempuhu.  Točan odgovor na pitanje: Na kojem albumu Davida Bowieja je svirao Donny McCaslin? glasi: “Blackstar”. Dvije ulaznice dobila je Kristina Jovanić. Dobitnicu će ulaznice čekati na blagajni uoči koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X