Tko je dobio ulaznice za film ‘Ljeto za Sangaile’ na Queer MoMentima

Ciklus Queer MoMenti 26. i 28. listopada 2015. godine u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu prikazuje litvansku romantičnu queer dramu “Ljeto za Sangaile”, dobitnicu nagrade Sundance za najbolju režiju. Ravno do dna dijeli 1×2 ulaznice za projekciju 28. listopada.

'Ljeto za Sangaile'
‘Ljeto za Sangaile’

Sedamnaestogodišnja Sangaile (Julija Steponaityte) fascinirana je akrobatskim letjelicama, no zbog straha od visine nikad se ne bi usudila sjesti u neku od njih. U ljetnom aero-kampu sprijateljuje se i intimizira s vršnjakinjom Auste (Aiste Dirziute) uz koju će se osloboditi nekih strahova.

Redateljica filma Alante Kavaite njihovu komunikaciju prikazuje kroz svojevrsnu plesnu koreografiju u kojoj se njihov odnos iščitava iz pogleda i pokreta. JB Dunckel, član francuskog dua Air skladao je glazbu koja se izvrsno isprepliće s divnim slikama litvanskog okoliša, a taj okoliš srasta s likovima koji onda svi zajedno grade impresionističke slike na filmskom platnu.

Film se prikazuje 26. listopada u 19 sati, odnosno 28. listopada u 21:15 sati u dvorani Müller kina Europa (Varšavska 3, Zagreb). Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni kina pola sata prije početka projekcije.

Ravno do dna dijeli podijelio je 1×2 ulaznice za projekciju 28. listopada. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove naslovna junakinja filma „Ljeto za Sangaile“? glasi: Sangaile (Julija Steponaityte). Dvije ulaznice za kino projekciju dobio je Mario Violić. Dobitnika ulaznice čekaju pola sata prije projekcije na blagajni kina.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X