Podijelili smo ulaznice za koncert Anne Calvi i Mary May u Rijeci

Fascinantna britanska kantautorica u Rijeci promovira novi album. U četvrtak 23. svibnja Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu Ciklusa Furioza dovodi Calvi u perivoj Guvernerove palače. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

Anna Calvi u Rijeci

Prepoznata kao emotivni tekstopisac, virtuozna gitaristica i fascinantna izvođačica, već od 2011. godine kada se pojavila na sceni, neprocjenjivi je dio britanske glazbene scene. Oba njezina albuma, istoimeni prvijenac te nasljednik “One Breath” iz 2013. godine, zaradila su nominacije za britansku glazbenu nagradu Mercury, dok joj je prvi album donio i nominaciju za nagradu BRIT za najboljeg novog izvođača. Dosad je surađivala s velikim imenima poput Briana Ena i Marianne Faithful, te Davidom Byrneom s kojim je izdala album obrada Strange Weather 2014. godine. Godine 2017. skladala je glazbu za operu The Sandman pod palicom Roberta Wilsona.

U Rijeku Anna Calvi dolazi promovirati svoj treći album “Hunter”. Album je to iskonskih perkusija, neobuzdanih gitara i izvanrednog lirizma kojim Calvi svoje glasovne i gitarističke ekspresije razvija van granica svega što je prije radila, te kaže: „Oduvijek mi se sviđala ideja međuigre mojeg glasa s gitarom, to sam htjela dalje razvijati i zaista izraziti osjećaj slobode.“

Calvi je bilo važno da album bude ranjiv koliko je i snažan; lijep koliko je i grub; da govori o lovini koliko i o lovcu. No, istovremeno pazi da te osobine ne odredi kao „muške“ ili „ženske“ – cijela je poanta da jedna osoba, kojeg god roda, može biti što god poželi. Snaga je u samom kontrastu; u načinu na koji se kreće među tim ekstremima, zahvaljujući čemu zvuči slobodnije nego ikad.

Mary May (Foto: promo)

Anna Calvi u Rijeci će nastupiti u sklopu Ciklusa Furioza programskog pravca Kuhinja. Na iznimnim riječkim lokacijama Furioza predstavlja glazbu koju stvaraju žene – glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. U okviru Furioze u Rijeci su do sada nastupile Punčke, Brutus, Chelsea Wolfe, Inga Mauer i Rrose.

Kao predgrupa Anni Calvi nastupit će talentirana kantautorica Mary May koja se javnosti prvi puta predstavila prije šest mjeseci albumom prvijencem “Things You Can`t Put Your Finger On”.

Redovna cijena ulaznice je 120 kuna do 22. svibnja dok ćena dan koncerta ulaznica koštati 140 kuna.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove posljednji studijski album Anne Calvi? glasi: “Hunter”. Po dvije ulaznice dobili su Perica Šimundić i Boris Abramović. Dobitnike njihove ulaznice čekaju na ulazu u perivoj Guvernerove palače pred koncert.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X