Podijelili smo ulaznice za koncert Električnog orgazma i proslavu 30. rođendana ‘Distorzije’ u Tvornici

Kultni beogradski Električni orgazam koncertno će obilježiti 30 godina albuma ‘Distorzija’ nastupom u Tvornici kulture 30. rujna. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Električni orgazam 'Distorzija'
Električni orgazam ‘Distorzija’

U 80-ima, autorski i diskografski naplodnijim godinama Električnog orgazma bend je isporučio par EP-a i šest fantastičnih, žanrovski šarolikih albuma koja su ih lansirala u sam vrh tadašnje rock scene. Grupa koja se široj publici predstavila na kompilaciji “Paket aranžman” 1981. predvodila je uzbudljiv novi val koji se nije bojao eksperimentirati, niti je skrivao utjecaje postavši, između ostalog, i jedan od rjetkih jugoslavenskih sastava koji su svirali u inozemstvu zabilježivši to na EP-u “Warszawa ‘81”.

Album “Distorzija” objavio je 1986. Jugoton i označio je svojevrstan povratak bazučnom rock zvuku . Ukupno 11 pjesama snimane su od studenog ’85. do ožujka ’86. u zagrebačkom Jadran Filmu pod producentskom palicom Srđana Gojkovića Gileta i Pika Stančića, dok je omot napravio Radovan Hiršl. Jednostavnim i nadahnutim rock’n’roll pjesmama nanizali su vanrednu seriju hitova: “Debela devojka”, “Ja sam težak kao konj”, “Ne postojim”, “Vudu bluz”, “Kapetan Esid”, “Ša la la”, a svoje mjesto na ploči je našla i obrada Richarda Berryja “Lui Lui”.

U Tvornici kulture 30. rujna Električni orgazam će odsvirati kompletnu “Distorziju” te ostale najveće hitove iz izuzetno bogate karijere čiji posljednje poglavlje je bio zapažen studijski album “To što vidiš to i jeste” iz 2010. godine. Dan nakon Zagreba, u subotu, 1. listopada grupa će nastupiti u riječkom Pogonu kulture.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Koje godine je objavljen album “Distorzija”? glasi: 1986. godine. Po dvije ulaznice dobili su Iva Rajković i Josip Pandžić. Dobitnike ulaznice očekuju na ulazu u Tvornicu prije koncerta.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X