Podijelili smo ulaznice za koncert grupe Jonathan u Tvornici

Riječki Jonathan, bend oko kojeg se proteklih mjeseci digao veliki hype, održat će svoj premijerni zagrebački nastup u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 27. veljače. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Jonathan

Iako postoji od 2011. Jonathan je relativno novo ime u domaćem eteru, ali prepuno iskusnih imena: vokal Zoran Badurina stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić ima više od desetljeće staža u Letu 3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio i pomladio zvuk Mandrila, gdje i danas doktorira na rifovima.

Kao i vrsta jabuke po kojoj su uzeli ime, prvijenac Jonathan EP je sladak s jakom dozom kiselosti. Iznutra iskren i emocionalan, na površini žestok i sposoban za iznenadni šamar. Kao i kod voćne sorte, glazba ovog benda ima čvrstu ali nježnu kožu. Nadahnute poredbe na stranu, najvažnije je ovo: Jonathan EP je ozbiljan prvijenac koji odaje već formirane autore. Ovako ne zvuče prve ploče. Možda, treće. Ovisno o naslušanosti, pronaći ćete osobne asocijacije u zvuku Jonathana, no to što kod manje inspiriranih bendova može zvučati kao način da se opis benda pokrpa s onim na što sliče, kod Jonathana je to legitimni izraz. Mada pjevaju na engleskom ovaj put nema brige. Bend kuži svu melodioznost i stilske mogućnosti stiha na engleskom, jasno mu je kako engleski funkcionira. Od melankolične, ali optimistične “Maggie” koja pjeva o skupljanju snage za dalje, preko “Mama I’m Ready” u kojoj je nabrajanje ženskih imena na kraju uz bekove koji pjevaju Mama I’m Ready i hormonalno i duhovito i apsolutno prirodno, do «School» koja će vas kupiti svojim poslovično zaraznim Get on your knees sucker refrenom, ovi tipovi grade i razbijaju, dižu i spuštaju i, najvažnije, pričaju priče.

“Johantan EP” može se preslušati na njihovom Soundcloudu i najava je dugosvirajućeg albuma koji izlazi u proljeće.

Ulaznice u pretpodaji po cijeni od 20 kuna već su u prodaji. Na dan koncerta cijena će iznositi 25 kuna.

Točan odgovor na pitanje: Iz kog grada dolazi grupa Jonathan? glasi: Iz Rijeke. Po dvije ulaznice dobili su Alen Kosmat i Tea Kantoci.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X