Podijelili smo ulaznice za koncert Kurta Ellinga u pratnji ZJM Big Banda u velikoj dvorani Lisinskog

Dana 7. studenog dolazi jedan od najvećih jazz-pjevača svih vremena u Veliku dvoranu KD Vatroslav Lisinski. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

Kurt Elling (Foto: Anna Webber)

Velika svjetska zvijezda – Kurt Elling, ovogodišnji dobitnik nagrade Grammy, dolazi u Lisinski u nedjelju, 7. studenoga u pratnji ZJM Big Banda.

“Jedan od najvećih jazz-pjevača svih vremena”, kako ga je nazvao časopis The Guardian, dolazi prvi puta u Lisinski.

Kurt Elling čuven je po svojoj jedinstvenoj mješavini razigranosti i pjesničke senzibilnosti, a ugledni su ga kritičari i čitatelji cijenjenih časopisa poput DownBeat i Jazz Times više puta svrstali u sam vrh ljestvica najboljih jazz-pjevača.

Ovog virtuoznog pjevača, koji po časopisu Jazz Times spada u „kraljevsku lozu vokala od Louisa Armstronga preko Marka Murphyja”, krasi muzikalnost i sjajna tehnika bogatog baritona kojim pjeva kroz čak četiri oktave. Ima nenadmašan osjećaj za ritam, fraziranje, scat improvizaciju i dinamiku, kao i smisao za dramatiku… sve to zajedno njegove izvedbe čini nezaboravnima.

New York Times nazvao ga je „najistaknutijim pjevačem našega vremena“, časopis DownBeat četrnaest ga je godina zaredom smještao na sam vrh najboljih jazz-pjevača, osvojio je osam nagrada Udruge jazz-novinara za pjevača godine te 12 nominacija i dvije nagrade Grammy.

Osim klasika, izvodi i skladbe modernijih autora rijetko izvođenih u vokalnom jazzu, poput Pata Methenyja, Johna Coltranea, Joea Zawinula, Herbieja Hancocka, Courtneyja Pinea, Bobbyja Watsona. Na repertoaru ima i vlastite skladbe s tekstovima za koje nadahnuće crpi iz djela svjetskih književnih klasika poput Rainera Marie Rilkea, Marcela Prousta, Jacka Kerouaca, Rumija, Pabla Nerude i Kennetha Rexrotha.

Pred nama je ekskluzivna veličanstvena večer najboljih jazz-standarda u zapanjujućim izvedbama jedinstvenoga Kurta Ellinga uz ZJM Big Band.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 200, 250 i 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr.

Prema trenutno važećim epidemiološkim mjerama, ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz antigensko testiranje i identifikacijsku ispravu. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta, 7. 11. od 18 do 19.30 u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Koji big band svira s Kurtom Ellingom u Zagrebu? glasi: ZJM Big Band. Po dvije ulaznice dobile su Monika Alberti i Ines Stipetić. Ovim putem obavještavamo dobitnice da ih ulaznice čekaju na info pultu na ulazu u dvoranu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X