Podijelili smo ulaznice za koncert punk rock benda Kurve u KSET-u

U petak 14. rujna zagrebački punk rock sastav Kurve predstavit će u zagrebačkom KSET-u EP ‘Na obali sreće’. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

  • 8
    Shares
Kurve (Foto: promo)

Zagrebačka underground punk sila provokativnog imena Kurve objavili su novi EP „Na obali sreće“. Treće izdanje prokazuje ih kao odvažne umjetnike čiji su tekstovi punk poezija vrijedna pozornog slušanja i čitanja te kojom itekako talasaju društvo 21. stoljeća.

U svojoj namjeri da revitaliziraju punk te ga učine svježim i inventivnim, oslanjaju se na eksperimentiranje riječima kao svojim najjačim oružjem. U eksplozivne zvučne kulise, kojima hrabro dekonstruiraju hardcore punk i rock and roll utjecaje i uvode ih u budućnost, utkali su teme života i životarenja, razočaranosti, (ne)odlučnosti i inertnosti, uspješno balansirajući između razornih rifova i ozbiljnog pjesništva.

“Tekstovi su se jednostavno dogodili kao simptom te naše kolizije karaktera i valjda opažanja života unutar i izvan benda. Treba pitat Šabu otkud vadi tu mast u kojoj se svi utapamo i bivamo gladni za još. Ostarili smo par godina, otišli u nekom smjeru, ne znamo gdje još točno, ali znamo da smo doma.” – ističe gitarist Tomislav Gradski.

Kurve ‘Na obali sreće’

„Na obali sreće“ nasljednik je EP-a „Sjebane pjesme“(2014.) kojem je prethodio „Su bolje majke“(2012.). Za snimanje, mix i produkciju zaslužan je Mark Mrakovčić, dok cover art potpisuje Toni Plutonij. Bend uskoro dobiva i svoje prvo fizičko utjelovljenje na vinilu imena „Kurve“ u izdanju etiketa Dostava Zvuka i Dirty Old Empiregdje će se naći kompletna diskografija.

Koncertna promocija EP-a održat će se 14. rujna u zagrebačkom klubu KSET, gdje će se ekskluzivno moći kupiti i spomenuto vinilno izdanje.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove EP koji će u KSET-u promovirati skupina Kurve? glasi: “Na obali sreće”. Po dvije ulaznice dobili su Leon Tetec i Eva Mladiček. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu prije koncerta.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X