Podijelili smo ulaznice za koncert The Gentlemana i Nine Bajsić u Tvornici

The Gentleman će u Tvornicu kulture 7. ožujka izvesti svoj album prvijenac i predstaviti nekoliko pjesama s kojima najavljuje novi album. Uz Gentlemana, u Tvornici će nastupiti i zagrebačka kantautorica Nina Bajsić uz podršku Jasmine Bojić na violini. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

  • 35
    Shares
The Gentleman i Nina Bajsić u Tvornici kulture

Akademski obrazovani i svestrani glazbenik svoj samostalni projekt The Gentleman započeo je 2016. godine. Autorske pjesme koje je teško svesti pod jedan nazivnik žanrovski variraju ovisno o atmosferi i karakteru teksta, a nastale su kao intimni umjetnički dijalog Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky.

Gentlemanov raspon u glazbi i tekstovima seže od melankoličnih balada, kabaretsko mračnih pjesama izuzetnog poetskog senzibiliteta pa sve do društveno angažiranih, ali uvijek ispjevanih iz pozicije autentičnog pojedinca. Gentleman nas navodi da slušamo glazbu kao nekad, iznova puštajući pjesme bogate vokalnim, glazbenim i pjesničkim slojevima. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim tako i vizualnim dijelovima koncerta. Do sada je nastupao u Hrvatskoj i Sloveniji te u sklopu festivala FIUK i Sedam dana stvaranja. Na prvom albumu koji sadrži jedanaest pjesama ostvario je suradnju s Konradom Mulvajem koji potpisuje produkciju albuma.

Nina Bajsić živi, radi i studira dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz kazalište i književnost bavi se glazbom; svira violinu, gitaru, pjeva i piše pjesme. Kao kantautorica dosad je nastupala na Tabor film festivalu, Indirekt festivalu u Umagu, u Vinylu, Botaničaru, Sax klubu, Kulturnom centru Mesnička, Booksi i Teatru ITD u Zagrebu, te gostovala na nekoliko glazbenih emisija na radiju. Pjesme intimnog karaktera koje sklada i izvodi na engleskom jeziku, uz pratnju violinistice Jasmine Bojić, ukomponirane su u indie-folk i country zvuk.

Ulaznice je moguće kupiti preko sustav Entrio po cijeni od 40 kn, na dan koncerta ulaznica će koštati 50 kn.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Koje godine je The Gentleman objavio eponimni album prvijenac? glasi: 2018. godine. Po dvije ulaznice dobile su Andrea Đerđ i Karolin Čačić. Dobitnice ulaznice čekaju na blagajni uoči koncerta.

  • 35
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X