Podijelili smo ulaznice za The Baylor Project u Kerempuhu

Bračni par će nastupiti u petak u sklopu 14. izdanja Zagreb Jazz Festivala.

The Baylor Project (foto: Promo)

U Kazalište Kerempuh u sklopu 14. Zagreb Jazz Festivala u petak 17. studenog dolaze The Baylor Project.

Portal Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: U kojoj kategoriji su The Baylor Project ove godine osigurali nominaciju za Grammy? glasi: Najbolja jazz izvedba, a dobitnici su Petar Jurić i Bojan Mitrović.

“Supružnici Marcus i Jean Baylor djeluju pod nazivom The Baylor Project i donose savršen glazbeni spoj stilova, emocija i iskustava. U ovu suradnju oboje su ušli s pozamašnim i bogatim mirazom, a zajedničko im je iskustvo nastupanja u crkvama u kojima su još u mladim danima usvojili temelje glazbe kojom se bave. Otada se njihov glazbeni svjetonazor zasniva na utjecajima jazza, gospela, bluesa i soula. Jean, koja je utjecaje upijala od Carmen McRae, Jimmyja Scotta i Shirley Horn, kao popudbinu je sa sobom donijela iskustvo sviranja s Yellowjacketsima, Kennyjem Garrettom, Marcusom Millerom i Busterom Williamsom te je ostavila trag kao polovica platinastog dua Zhane.

Osim toga, afirmirala se kao skladateljica, aranžerka, producent i voditeljica ansambla. Marcus je prethodno bio bubnjar Grammyjem nagrađenog fusion sastava The Yellowjackets, a potom je svirao s Cassandrom Wilson, Georgeom Bensonom, Daveom Hollandom, Reginom Carter, Chickom Coreaom, Freddiejem Hubbardom, Johnom Scofieldom, Joshuom Redmanom, Gregom Osbyjem i Nicholasom Paytonom. Zahvaljujući tim suradnjama, usavršio je vještine skladatelja, aranžera, producenta i vođe benda. Sva su ta iskustva ugradili u The Baylor Project, sastav koji je do sad osvojio sedam nominacija za nagradu Grammy. Sastav već godinama ostvaruje moćne, dinamične, poletne izvedbe kojima osvajaju publiku diljem svijeta.

Kroz autorske skladbe i obrade standarda publiku sugestivno uvlače u svoj transžanrovski i transgeneracijski glazbeni svijet. Naime, vješto spajaju jazz, blues, R&B, funk, gospel i druge podžanrove afroameričke glazbe, ali na osebujan način, što njihovu glazbu čini autentičnom.

Karizma koju su ostvarili, mamac je i za glazbenike, zbog čega su u Baylor Projectu sudjelovali čuveni glazbenici kao što su Bob Mintzer, Dezron Douglas, Kenny Garrett, Keyon Harrold, Ben Williams, Geoffrey Keezer i drugi.” (Davor Hrvoj)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X