Tko ide na Zvonko-live: Stray Dogg, Sara Renar i JR August u Vintage Industrial Baru

Najveća regionalna, glazbena top lista Muzika Je Zvonko Radost uz pomoć prijatelja iz bonbon-a kreće uživo! Na prvoj večeri 12. veljače 2015. u Vintage Industrial Baru nastupit će Stray Dogg, Sara Renar i J.R. August. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Muzika je Zvonko Radost - Live! u Vintage Industrial Baru
Muzika je Zvonko Radost – Live! u Vintage Industrial Baru

Nakon tri godine rada, najprije putem Facebooka, a nakon toga i kao web stranica, nakon više od 150 pripremljenih lista i 600 prezentiranih izvođača iz svih država Regije, tjedna lista moderne muzike Muzika Je Zvonko Radost u suradnji s najoptimističnijom mobilnom mrežom bonbon, pokreće koncerte uživo u kultnom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar.

Jednom mjesečno i to četvrtkom Zvonko će prezentirati tri recentna i najbolja izvođača sa svoje liste, dok će medijski sve pratiti portal Ravno do dna (Ravnododna.com) koji će posebno za te prigode priloge ojačati i ekskluzivnim video sadržajem.

Prvi Zvonko Live 12. veljače 2015. dovodi zagrebačkoj publici dobro znani beogradski Stray Dogg, zatim zagrebačku glazbenicu u usponu Saru Renar i zapaženog zagorskog autora J.R. Augusta.

Stray Dogg (Foto: Andrea Vajda)
Stray Dogg (Foto: Andrea Vajda)

Stray Dogg – Beogradska grupa Stray Dogg postoji tri godine, a čine je Dukat Strajnić – glas i gitara, Marko Ignjatović – gitara, Ana Janković – violina i glas, Jelena Damjanović – klavir, Vladimir Milićević –bas i Relja Ilić –bubanj. Bend je objavio dva studijska albuma (“Almost” i “Fire’s Never Wrong”) – treći je najavljen za 2015. godinu i do danas je svirao preko stotinu koncerata. Pored samostalnih nastupa, tokom karijere dijelili su binu s mnogim slavnim domaćim i stranim imenima kao što su Damien Jurado, Chinawoman, Scoutt Niblett, Mark Eitzel, Darkwood Dub, Obojeni Program, Rambo Amadeus, Howe Gelb…

Sara Renar
Sara Renar

Sara Renar – Odlične recenzije albuma i održanih koncerata, Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske kantautorske scene. Zagrebačka kantautorica sama potpisuje tekstove i glazbu za svoje pjesme. Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u travnju 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom “Djeca” u izdanju Aquarius Recordsa. Svojim novim albumom “Jesen” Sara je potvrdila status nejprogresivnije glazbenice novog vala, prikupivši samo najbolje recenzije od strane regionalnih portala, magazina i radio postaja. Nakon što je rasprodala zagrebačku Tvornicu krajem rujna prošle godine, prije dva mjeseca nastupila je i na RockOff festivalu i osvojila nagradu za najbolju izvedbu.

JR August
JR August

J.R. August – mladi je umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. Rođen 30. siječnja 1989. Većinu djetinjstva provodi u bliskom doticaju s prirodom, pišući poeziju i jednostavne skladbe za klavir. 2011. godine J.R. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji “Change of Seasons” – priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima koje je August doživljavao u to vrijeme te E.A. Poe-vom mračnom poezijom i H. Hesse-ovim psihodeličnim romanima koje je čitao. Nakon postavljanja prvog dijela kvadrilogije, “Man with the Magnificent Mind “na YouTube, video je u manje od tjedan dana postao broj 1. na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike, premašujući 60.000 klikova na YouTube-u. Drugi, treći i četvrti dio kvadrilogije, “Distort Reality”, “John John” i aktualni “Change of Seasons” izazvali su slične reakcije. Glazbenik trenutno radi na seriji EP albumu, održava solo koncerte i koncerte s pratećim bandom s kojim će nastupiti i u Vintage Industrial Baru.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova publiku će zabavljati DJ Trsha.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru (Savska 160).

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Koji izvođači će sve nastupiti na prvoj večeri Muzika Je Zvonko Radost – Live u Vintage Industrial Baru? glasi: Stray Dogg, Sara Renar i JR August. Po dvije ulaznice dobile su: Ivana Krešić i Petra Zegnal.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X