Dimitrije Dimitrijević objavio ‘Leđa mala’ na LP-u

Dostupan za pre-oder do subote 17. veljače. Od ponedjeljka, 19. veljače, LP će biti u redovitoj prodaji.

Dimitrije Dimitrijević (foto: Promo)

Jedan od najboljih regionalnih albuma prošle godine, drugi solo album „Leđa mala“ Dimitrija Dimitrijevića objavljen je i na LP-u.

Dimitrije je danas u Menart multimedijalnoj knjižari potpisao ograničeni broj LP-a koji je dostupan za pre-oder do subote 17. veljače. Od ponedjeljka, 19. veljače, LP će biti u redovitoj prodaji.

Album je najavljen singlom i spotom „Vrt“, o kojemu kaže: “‘Vrt’ je pjesma nastala pod glazbenim utjecajima britanske škole, lažno linearnim narativom kojem je cilj obično pretvoriti u neobično, anticipacijom katastrofe u drhtavom i razdražljivom ambijentu“, kaže autor Dimitrije Simović. Teme koje se provlače kroz pjesmu su obitelj, prolaznost, rađanje, umiranje, jednostavno bivanje, nježnost i u konačnici – vrtlarstvo. Ja sam tu svašta nešto odsvirao, otpjevao i nacrtao a od nacrtanog je Sara Renar složila spot”.

Što se tiče albuma “Leđa mala”, on je zaista drukčiji od prijašnjeg “Čar-pitanja”. Ipak postoji nekakva nit koja ih drži skupa. Teme koje album obrađuje su: rat, ljubav, ljudskost, mamurluk, nostalgija… Što se zvuka tiče, apsolutno je neuhvatljiv.

Na albumu su, uz Dimitrija, svirali: Sara Ercegović – bubanj, Leo Beslać – gitare i bas, Sara Renar – sinteve i vokal, Vedran Peternel je svirao sinteve i kreirao ambijente kao i sam zvuk ploče, odnosno bio u ulozi producenta i čovjeka koji je miksao. Masterirao ga je Miroslav Piškulić.

Album je sniman u Mushroom studiju Danijela Drakulića, u studiju Vedrana Peternela, u studiju Tehnodrom Ozeblin Lea Beslaća i u Nišu u studiju Nenada Tasića. Dizajn omota je radio Dejan Kršić. Fotografije koje se nalaze na omotu, snimila je banjalučka umjetnica Tajana Dedić Starović Ostić.

Album slušamo i na digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X