‘Ding Dong! The Witch Is Dead’ nije uspjela u ‘misiji’ – dospjela je na 2. mjesto

Pjesma ‘Ding Dong! The Witch Is Dead’ nije uspjela dospjeti na prvo mjesto tjedne nacionalne glazbene top liste singlova na BBC-ju u Velikoj Britaniji.

Prizor iz filma 'Čarobnjak iz Oza'

Oko pjesme iz filma „Čarobnjak iz Oza“ prošli tjedan se podigla velika prašina, obzirom da je u tjednu kad je umrla bivša premijerka Margaret Thatcher postala i neslužbena himna slavlja njezinog odlaska od svih onih koji je nisu voljeli, zbog čega je promptno izbjegavano njeno puštanje u radijski eter. I pored toga što je u Britaniji i preko Facebooka pokrenuta velika akcija oko pjesme „Ding Dong! The Witch Is Dead“ i prodaje u više od 18.000 primjeraka od petka ujutro, ista nije uspjela dospjeti na prvo mjesto na BBC-iju, već na drugo, čime su od teške odluke emitiranja u eter spašeni radijski voditelji te nacionalne medijske kuće.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PHQLQ1Rc_Js[/youtube]

U povijest će tako ipak biti zapisano kako se na prvom mjestu u tjednu smrti Margaret Thatcher našla pjesma „Need You (100%)“ koju potpisuje Duke Dumont and A*M*E. „Ding Dong! The Witch Is Dead“ prodana je ovog vikenda u 52.605 primjeraka, što je po službenoj listi prodaje 5.700 primjeraka manje od pjesme Dukea Dumonta i A*M*E.

Iako je pokušaj osvajanja vrha top ljestvica propao „Ding Dong! The Witch Is Dead“ postao je najkraće zadržani Top 10 singl svih vremena u Velikoj Britaniji. Iza sebe je na listi ovog vikenda tako ostavio pjesme Pink, Bastille i Pittbulla & Christine Aguilere.

Saznajte više: Kad dječja pjesmica postane prvoklasna politička provokacija

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X