‘Ding Dong! The Witch Is Dead’ nije uspjela u ‘misiji’ – dospjela je na 2. mjesto

Pjesma ‘Ding Dong! The Witch Is Dead’ nije uspjela dospjeti na prvo mjesto tjedne nacionalne glazbene top liste singlova na BBC-ju u Velikoj Britaniji.

Prizor iz filma 'Čarobnjak iz Oza'

Oko pjesme iz filma „Čarobnjak iz Oza“ prošli tjedan se podigla velika prašina, obzirom da je u tjednu kad je umrla bivša premijerka Margaret Thatcher postala i neslužbena himna slavlja njezinog odlaska od svih onih koji je nisu voljeli, zbog čega je promptno izbjegavano njeno puštanje u radijski eter. I pored toga što je u Britaniji i preko Facebooka pokrenuta velika akcija oko pjesme „Ding Dong! The Witch Is Dead“ i prodaje u više od 18.000 primjeraka od petka ujutro, ista nije uspjela dospjeti na prvo mjesto na BBC-iju, već na drugo, čime su od teške odluke emitiranja u eter spašeni radijski voditelji te nacionalne medijske kuće.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PHQLQ1Rc_Js[/youtube]

U povijest će tako ipak biti zapisano kako se na prvom mjestu u tjednu smrti Margaret Thatcher našla pjesma „Need You (100%)“ koju potpisuje Duke Dumont and A*M*E. „Ding Dong! The Witch Is Dead“ prodana je ovog vikenda u 52.605 primjeraka, što je po službenoj listi prodaje 5.700 primjeraka manje od pjesme Dukea Dumonta i A*M*E.

Iako je pokušaj osvajanja vrha top ljestvica propao „Ding Dong! The Witch Is Dead“ postao je najkraće zadržani Top 10 singl svih vremena u Velikoj Britaniji. Iza sebe je na listi ovog vikenda tako ostavio pjesme Pink, Bastille i Pittbulla & Christine Aguilere.

Saznajte više: Kad dječja pjesmica postane prvoklasna politička provokacija

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X