‘Dino Dvornik’ četvrti tjedan na vrhu liste prodaje albuma u Hrvatskoj

Hrvatski kralj funka i dalje na tronu.

Dino Dvornik ‘Dino Dvornik’

Dino Dvornik i dalje je na vrhu Top-liste prodaje s albumom “Dino Dvornik” (Croatia Records). Time je ubilježio četvrti tjedan na prvom mjestu liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Album “Dino Dvornik” postao je tako drugi koji je tijekom 2023. godine boravio četiri ili više tjedana na broju jedan Top-liste prodaje. Jedino izdanje s istim ostvarenjem u ovoj godini bilo je “Warszawa ’81” grupe Električni orgazam, a upravo je taj album na ovotjednom drugom mjestu.

Na treće mjesto se popelo koncertno izdanje sastava Goran Bare & Majke “Live at Dom sportova” (Croatia Records). Daleka obala boravi na četvrtoj poziciji s albumom “Kao sad” (Dancing Bear), dok krug pet najprodavanijih zatvara ploča “Treći svijet” (Croatia Records) grupe Haustor.

Ed Sheeran i dalje predvodi vrh strane Top-liste prodaje s albumom “–” (Subtrack) (Atlantic/Warner Music/Dancing Bear). Time je šesti studijski naslov britanskog kantautora postao treće strano izdanje s tri ili više tjedana na vrhu liste ove godine.

Isti rezultat su ranije ostvarili Måneskin s “Rush!”, (Sony Music/Menart, od 8. do 22. veljače) i Metallica s “72 Seasons” (Blackened/Universal Music Hrvatska, od 26. travnja do 10. svibnja).

Disciplina kičme ostala je na broju dva s pločom “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (Helidon), a na treće mjesto se popeo sastav Arctic Monkeys s albumom “AM” (Domino/Dancing Bear). Led Zeppelin s pločom “Led Zeppelin IV” (Atlantic/Warner Music/Dancing Bear), poznat i pod nazivom “Untitled”, boravi na četvrtoj poziciji. Top 5 zaključuje eponimni debitantski album grupe The Doors (Warner Music/Dancing Bear).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 15. svibnja do 21. svibnja 2023. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X