‘Direktan prijenos’ predizborne suradnje stranke Špurijus i kandidata Mladena Badovinca

Nakon gostovanja dr. Popa iz Atheist Rapa, splitski pankeri udružili su snage s TBF-ovcem.

Špurijus i Mladen Badovinac (foto: Press)

Špurijus su splitski punk rock sastav. Na sceni su od 1998. godine i imaju kultni status u Dalmaciji. Čine ga Boris Tudor, Ivica Božić Jojo, Ante Sabalić Saba i Domagoj Božinović.

Drugi singl Špurijusa s nadolazećeg trećeg albuma stiže dva mjeseca nakon uvodnog “Dobrog čovjeka”, a zove se “Direktan prijenos”. Radi se o novoj suradnji splitskog benda s etabliranim glazbenicima. Nakon gostovanja dr. Popa iz Atheist Rapa, udružili su snage s TBF-ovcem Mladenom Badovincem, koji se i u novoj formi snašao kao iskusni punk rocker.

“Direktan prijenos je, poput prethodnog singla, novi obračun s društvenim anomalijama i nepravdama, samo ovaj put na manje ironičan i više izravan način. Dok je “Dobar čovjek” ismijao samodopadnu oportunu narav malog čovjeka, jednog od nas, “Direktan prijenos” se bavi apsurdnošću djelovanja i suradnji određenih kvazibuntovnih krugova s povlaštenim kadrovima. Kad svjetovni i duhovni predvodnici pronađu zajednički jezik s onima koji bi trebali biti pogon za razvoj kritične mase, kada ulični grafiti slave svetost autoriteta i javno propisane vrijednosti, tada dolazi do moralnog rasapa i beznadnosti pojedinca u bilo kakav sretan rasplet. Ideali su unovčeni, Robin Hood je postao Superhik, a pojedinac je deložiran i čeka posljednju pomast”, rekle su momčine iz benda.

Ovu netipično dugu punk rock pjesmu snimio je i miksao Dino Siriščević prošle godine u svom CCC studiju u Splitu, u kojem bend u postavi Domo/Tudor/Jojo/Saba nastavlja snimati pjesme za svoj prošireni album, koji će izaći u izdanju Mudrog Brka.

Videospot je snimio i montirao Julio Juraga, a osim Mladena i članova Špurijusa, u spotu se pojavljuju Vana Miličević te stalni suradnik, osnivač i počasni član benda, renesansni čovjek Leo Murgić. Za maske iz Orwellove „Životinjske farme” zaslužna je Juliana Voloder, a samo snimanje u prostorijama amfiteatra splitskog Doma mladih osigurali su članovi udruge Redakcija uz nesebičnu pomoć Kristijana Čaćije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X