Diskodelija predstavila novi singl i video ‘Samo’ te najavila skorašnji izlazak novog albuma

Šibenska post rock grupa Diskodelija čiji je debi album ‘U vremenu’ 2014. godine zainteresirao širok krug regionalne publike i kritike objavio je novi singl i video spot ‘Samo’.

Diskodelija 'Samo'
Diskodelija ‘Samo’

Izbacivanjem van novog singla i spota, Diskodelija je pripremila teren za izlazak drugog albuma čiji, radni, naslov glasi “Crvotočina”. Plan je da album bude objavljen u prvoj polovici ove godine za etiketu Dancing Bear.

Singl “Samo” kojime se Diskodelija upušta u avanturu drugog albuma zapravo je jedna od prvih njihovih autorskih pjesama; u tadašnjoj postavi uz Ivu Grubišića gitaru je svirao i Ante Stošić koji je napisao tekst. Pjesma je s vremenom dobila novu glazbenu sliku koju potpisuje ostatak benda pa ona danas u odnosu na prvu verziju zvuči znatno drugačije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uKSxQDyUMeM[/youtube]

Prema riječima benda to je: turobna i mračna pjesma, ali istovremeno ona je puna emocija i sjete pa kao takva odudara od bombastičnih hitova predodređenih za upoznavanje publike s novim materijalom, ako je ostatak materijala danas još uvijek nekome uopće važan. Nama kao i publici kojoj se obraćamo sigurno je pa je zato ‘Samo’ ništa bolja, ali i ništa lošija od ostalih pjesma. Ona je za nas tek izdvojeni dio zaokružene cjeline.

Priča oko pilot singla Diskodelije zaokružena je i video spotom koji potpisuje Ante Storić, isti onaj redatelj koji je režirao video “Alija” s prvog albuma.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X