Dodijeljene nagrade Screen Actors Guilda, između ostalih odnijeli ih ipak Murphy i Gladstone

U kategoriji glavnog glumca stvari su malo jasnije, dok se u utrci za najbolju glumici situacija prilično zakomplicirala.

Lily Gladstone (foto: Apple TV)

Glumački ceh dodijelio je sinoć svoje nagrade za najbolja ostvarenja na filmu i televiziji tijekom prošle godine. Veliki pobjednik večeri bio je očekivano “Oppenheimer” Christophera Nolana kojemu su osim glavne nagrade za glumačku postavu dodijeljene i one pojedinačne u kategorijama najboljeg glumca (Cilian Murphy) i najboljeg sporednog glumca (Robert Downey Jr.)

Momentum se sada nakon osovjene BAFTA-e i SAG-a u potpunosti okrenuo Murphyju, nakon što je u prvoj fazi sezone i pobjede na Critics’ Choiceu nakratko izgledalo kako bi se u kategoriju glavnog glumca u zvijezdu sezone mogao pretvoriti Paul Giamatti (“The Holdovers”). Udruženje glumaca pomalo je iznenadilo i u kategoriji glavne glumice u kojoj je nagrađena indijanska glumica Lily Gladstone iz filma “Killers of the Flower Moon” Martina Scorsesea nakon što je neko vrijeme dodjelama dominirala njezina glavna konkurentica Emma Stone (“Poor Things”). Ova je utrka tako postala izrazito napetom u samoj završnici, za razliku od one u kategoriji najbolje sporedne glumice i kojoj i dalje neprekinuti niz drži Da’Vine Joy Randolph (“The Holdovers”).

Na području televizijskih serija nagrađeni su već standardni pobjednici ove sezone, ansambli serija “Succession” u kategoriji drame the “The Bear” za humorističnu seriju. Glavne zvijezde potonje serije, Jeremy Allen White i Ayo Edebiri, proglašeni su najboljem glumcom i glumicom u komediji, dok su za najbolje glumce u miniseriji još jednom nagrađeni Steven Yeun i Ali Wong iz Netflixove serije “Beef”. Ipak zvijezde “Successiona” nisu imale uspjeha u zasebnim kategorijama dramskih glumaca, pa su im nagrade odnijeli Pedro Pascal (“The Last of Us”) te Elizabeth Debicki (“The Crown”).

Nagrada SAG dodjeljuje se i za kaskaderske ansamble, pa je tako u filmskoj kategoriji slavio posljednji nastavak serijala “Mission: Impossible”, dok je televizijska verzija te nagrade završila u rukama ekipe iz srije “The Last of Us”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X