Doechii, R&B pjevačica koja sve više plijeni pažnju ima novi singl ‘Crazy’

Njezin najnoviji uradak pjesma je posvećena pomicanju granica vlastitog potencijala i vrijednosti kreativnog rada te dolazi uz prateći spot koji prikazuje stigmatizirane slike ženskog tijela.

Doechii (Foto: Vika Petlakh)

Doechii – glazbenica, plesačica i obožavateljica mode koja pomiče granice žanrova u novoj pjesmi repa, pjeva i viče, prenoseći tako niz intenzivnih emocija.

“Pjesma ‘Crazy’ govori o bezgraničnoj moći, kreativnosti i nesputanom samopouzdanju. Ljudi sve ono što ne razumiju ili čega se boje nazivaju ludim. U pjesmi se osvrćem na to s ciljem da predstavim pravu sebe”, komentirala je Doechii.

Pjesma čiji se zvuk može opisati kao hibrid hip-hopa i broken beata pronalazi Doechii koja glasno pokušava istaknuti veličinu kapaciteta žena dok nadrealan spot prati kontrolirani kaos pjesme – Doechii zajedno s brojnim nagim ženama rukuje oružjem, izvodi dinamičnu koreografiju i sudjeluje u destrukciji.

Redateljica spota C. Prinz uz Doechii je mjesecima intenzivno radila na kreiranju videa pri tome pomno osmišljavajući svaku scenu i kadar kako bi što vjernije ispričala priču proizašlu iz njihovih osobnih, ali i zajedničkih iskustava. Navodi kako ideja koja stoji iza spota predstavlja vizualnu metaforu za teškoće kroz koje žene prolaze u svom usponu te traži od gledatelja da ne promatraju žensko tijelo isključivo u seksualnom kontekstu, već kontekstu onoga što podnose, preživljavaju i nadilaze.

Doechii privlači pažnju otkako je objavila svoja osebujna dva EP izdanja; „Oh the Places You’ll Go” (2020.) i „BRA-LESS” (2021.), kao i singl „Yucky Blucky Fruitcake”, koji broji više od 33 milijuna streamova samo na Spotifyju. Osim što je gostovala na „Wat U Sed” Isaiaha Rashada, proglašena je jednim od Spotifyjevih glazbenika s najvećim potencijalom u 2022., a Complex, XXL, Rolling Stone, Pigeons & Planes i Hiphopdx ocijenili su je kao glazbenicu koju treba držati pod budnim okom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X