Dokumentarac o legendarnoj jazz etiketi Blue Note Records ide u kino distribuciju

‘Blue Note Records: Beyond The Notes’ redateljice Sophie Huber bit će prikazan u kinodvoranama prije emitiranja na televiziji i DVD izdanja.

Blue Note Records – Beyond the Notes

Dokumentarni film o Blue Noteu, vjerojatno najslavnijoj jazz etiketi u povijesti, “Blue Note Records: Beyond The Notes” redateljice Sophie Huber premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Tribeca Film Festivalu, nakon čega je gostovao na više od pedeset međunarodnih filmskih festivala, a sada je potvrđeno da će biti prikazan i u redovnoj kino distribuciji, nakon čega će uslijediti emitiranje na televiziji i DVD izdanje krajem godine.

“Beyond The Notes” dubinski istražuje povijest najrazvikanije jazz etikete u povijesti te sadrži dugačku listu velikana žanra kao što su Herbie Hancock, Wayne Shorter, Lou Donaldson, Rudy Van Gelder, Don Was, Michael Cuscuna, Robert Glasper, Norah Jones, Derrick Hodge, Kendrick Scott, Marcus Strickland i Terrace Martin.

Etiketu su u New Yorku 1939. osnovali njemački židovski izbjeglice Alfred Lion i Francis Wolff, a dokumentarac osim legandarnih snimki koje je njihova kuća izdala, razmatra i kulturološku važnost jazza kao transformativne i revolucionarne sile. Sadrži rijetku arhivsku građu i intervjue sa sugovornicima koji pričaju o jazzu, Blue Noteu i načinima na koje je ta etiketa bitna i dan danas.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X