Dokumentarac o Tuđmanu i Miloševiću izazvao veliki interes na Zagreb Doxu

Zbog povećanog interesa publike na Zagreb Doxu danas će biti prikazane dvije projekcije filma ‘Tuđman i Milošević – dogovoreni rat?’ autora Slađane Zarić i Filipa Čolovića. Dodatna projekcija počinje u 23 sata u dvorani 3 Movieplexa u Kaptol Centru.

Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat

Franjo Tuđman i Slobodan Milošević susreli su se 48 puta za vrijeme rata, većinom na marginama međunarodnih konferencija. Sve to vrijeme bili su u telefonskom kontaktu. Hrvoje Šarinić, Tuđmanov predstojnik ureda od 1993. do 1995, jedanaest se puta tajno sastao s Miloševićem u Beogradu. Jedan od njihovih zadnjih sastanaka dogodio se samo nekoliko dana prije vojne operacije ‘Oluja’. Dva su predsjednika uvijek bila u kontaktu, ali prvi su se put doista susreli u Karađorđevu i Tikvešu početkom 1991. Mnogi tvrde da su tada Tuđman i Milošević našli zajednički jezik.

Zagreb Dox, 8. po redu počeo je u nedjelju i traje do nedjelje 4. ožujka. Program obuhvaća oko 50 dokumetaraca u službenoj konkurenciji i preko stotinu dokumetaraca u službenom programu i programu retrospektive. Kako bi se lakše snašla, publici je na raspolaganju traženje bliskih tema pomoću niza evokativnih naziva programa: Žiri Dox, Factumentarci, ADU Dox, Teen Dox, Majstori Doxa, Glazbeni globus i Happy Dox, Stanje stvari i Kontroverzni Dox.

U programu Stanje stvari devet filmova dokumentira aktualne globalne društvene probleme i pojave karakteristične svim oblicima društvenih zajednica, pružajući tako gledateljima jedinstveni uvid u stanje suvremenog društva. Film “Tuđman i Milošević – dogovoreni rat?” u programu je Kontroverznog Doxa koji uključuje još šest filmova koji se na različite načine bave utjecajnim ličnostima iz društveno-političkog života, aktualnim društvenim fenomenima ili spornim događajima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X