Dokumentarna serija ‘Prvih pet’ stiže na HBO Max

Prva finska Max Original dokumentarna serija ‘Prvih pet’ imat će premijeru 9. lipnja na HBO Max streaming platformi, kada u ponudu dolaze sve 3 epizode.

Prvih pet (foto: HBO)

Trodijelna dokumentarna serija „Prvih pet“ prati put bivše premijerke Sanne Marin na čelu finske vlade u vremenima bez presedana, te prikazuje događaje i živote iznimnih političarki, istražujući teme moći i ženstvenosti.

Okrenuta je nova stranica u političkoj povijesti kada je mlada žena po imenu Sanna Marin izabrana za najmlađu premijerku na svijetu u Finskoj. Oko nje se formira kabinet odlučnih žena koje počinju voditi državu. Gotovo istog trena tih pet snažnih žena suočene su s izazovom bez presedana kada se svjetska pandemija proširi na Finsku. Nakon što su svoju zemlju provele kroz pandemiju, izbija rat i Europu baca u daljnje turbulencije. Istovremeno, obavljajući svoj zahtjevan posao, ministrice imaju djecu i žive svoj privatni život. Tko su te ambiciozne, staložene žene koje guraju političku kulturu naprijed i inspiracija su diljem svijeta? Odakle dolaze i što ih pokreće?

„Uzbuđeni smo zbog približavanja premijere prve finske dokumentarne serije u povijesti HBO Maxa“, rekla je Hanka Kastelicová, potpredsjednica dokumentarnih filmova za HBO Max EMEA, te dodala „“Prvih pet“ pokriva važne teme moći i ženstvenosti. Čak i u zemlji s velikom tradicijom sudjelovanja žena u politici, političarke se još uvijek strože osuđuju i kritiziraju od svojih muških kolega. Vidjeti kabinet mladih žena Sanne Marin kako vode državu je inspirativno – umjesto da samo pruži pogled na bivšu vladu, ovaj dokumentarac pokazuje gledatelju da je došlo vrijeme za veću ravnotežu spolova na visokim odlučujućim pozicijama diljem svijeta.“

Uz Finsku i druge europske HBO Max teritorije, „Prvih pet“ premijerno će se prikazivati i ​​na američkom tržištu. Trodijelnu dokumentarnu seriju producirao je FremantleMedia Finland Oy, a režirala Mia Halme. Izvršni producenti za HBO Max su Hanka Kastelicová i Christian Wikander.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X