Dolazi ‘Snjegović’ – Najbolja filmska knjiga norveškog virtuoza kriminalistike Joa Nesbøa

Trilera snimljen prema istoimenom romanu najvećeg norveškog genija kriminalistike Joa Nesbøa u Hrvatska kina stiže 12. listopada.

'Snjegović'
‘Snjegović’

Simpatični simbol zimskih radosti za stanovnike Osla već godinama predstavlja teror i užas. Ovaj dramatični triler snimljen prema istoimenom romanu najvećeg norveškog genija kriminalistike Joa Nesbøa, djelo je cijenjenog redatelja Tomasa Alfredsona. Špijunski film “Dečko, dama, kralj, špijun” i “Let the Right One In” vampirske tematike donijeli su Alfredsonu internacionalnu slavu. Uzevši u obzir da je film “Snjegović” spoj zastrašujućeg bestselera svjetski poznatog romanopisca i nepogrešive redateljske kreacije Tomasa Alfredsona, od ovog se filma ne očekuje ništa manje nego da se nađe među velikim uspješnicama ove godine.

Dolaskom jeseni u grad vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime proteklog desetljeća. Krvavi tragovi i jezivi snjegovići neočekivano se pojavljuju u svakodnevnim životima običnih ljudi, i u njih unose trepet. Oni su njegov potpis, i svi već znaju što predstavljaju.

Istragu misterioznih nestanaka i ubojstava preuzima detektiv Harry Hole, poznati junak Jo Nesbøvih romana, te uz pomoć ambiciozne mlade kolegice pokušava stati na kraj tradiciji krvave zime u Oslu.

U “Snjegoviću” detektiva Holea utjelovljuje Michael Fassbender, proslavljen u filmovima poput “Nemilosrdni gadovi”, “12 godina ropstva”, “X-Men” i “Steve Jobs”, a njegovu suradnicu tumači Rebecca Ferguson publici poznata iz filmova “Nemoguća misija”, “Život” i “Djevojka u vlaku”. Obećavajuća je i sama činjenica da je autor knjige “Snjegović”, Jo Nesbø, ključni dio producentskog tima za ovaj film, a uvjerljivosti ekranizacije ove fantastične priče koja u hrvatska kina dolazi 12.10.2017. doprinosi i činjenica da je radnja u potpunosti snimana u Norveškoj – u Oslu, Bergenu i na području Rjukana – tijekom oštre skandinavske zime.

U”Snjegoviću” također gledamo i Charlotte Gainsbourg (“Antikrist”, “Melankolija”) te dobitnika prestižne nagrade Oscar J.K. Simmonsa (“Ritam ludila”).

'Snowman'
‘Snowman’

Detektivski dvojac Hole (Michael Fassbender) i Bratt (Rebecca Ferguson) udružuju snage i desetljeće stare slučajeve povezuju s novim događajima u pokušaju da preduhitre glasovitog ubojicu i spriječe njegov slijedeći zločin. Kad počne padati prvi ovosezonski snijeg, za nekoga će već biti prekasno.

Nesbø kaže kako često započinje pisati roman kad u glavi ima samo jednu vizualnu scenu, a prva ideja o Snjegoviću bila je ujedno i početak romana. Pred obiteljskom kućom pojavio se Snjegović, za kojeg nitko nije znao tko ga je napravio. “Snjegović” je Nesbøva najbolja “filmska knjiga“. Prema prvim informacijama, film je trebao snimati Martin Scorsese, ali je film na kraju preuzeo švedski redatelj Tomas Alfredson, dok je Scorsese ostao u timu kao izvršni producent. Michael Fassbender je počeo sa snimanjem ovog filma samo dva dana nakon što je završio snimanje “Assassin’s Creeda”. Osim što je autor originalne priče, Jo Nesbø je u u ovom filmu ostvario i cameo ulogu. Prva ‘’reklama” za film bio je neslužbeni poster kreiran od strane anonimnog studenta filma, koji je neko vrijeme kružio internetom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X