Dolly Parton želi da se Led Zeppelin ponovno okupe kako bi s njima snimila rock album

Pjevačica kaže kako joj za izvedbu pjesme ‘Stairway To Heaven’ treba pomoć Jimmyja Pagae i Roberta Planta.

Dolly Parton, Robert Plant i Jimmy Page (Foto: Wikipedia)

Sve je počelo ranije ove godine kad je Dolly Parton prvotno odbila nominaciju za ulazak u Rock & Roll kuću slavnih, ali je potom rekla da će ipak prihvatiti ulazak ako bude izglasana.

Tada je Parton u svom objašnjenju izjavila: “Ovo me nadahnulo da u nekom trenutku u budućnosti izdam, nadam se, odličan rock ‘n’ roll album, što sam oduvijek željela učiniti!”

Legendarni producent Steve Albini potom je ponudio svoje usluge za produkciju albuma i čini se da je Parton zapravo ‘zagrizla’ i da to želi ostvariti.

U novom intervjuu za Pollstar, legendarna country pjevačica otkrila je da za album želi snimiti novu obradu pjesme “Stairway To Heaven” (to je već učinila na albumu “Halos & Horns” u country stilu), a pritom želi ponovno okupiti Jimmyja Pagea i Roberta Planta iz Led Zeppelina.

Na pitanje radi li na rock’n’roll albumu, rekla je: “Pa, radim. Kad sam bila nominiran za Rock & Roll Hall of Fame, pomislila sam: ‘Pa, nema boljeg trenutka za to.’ Oduvijek sam to željela učiniti. Moj muž je veliki obožavatelj hard rocka i godinama sam mislila; ‘Jednog bih dana voljela napraviti album samo za njega, samo da to nekako učinim.’ Zašto jednostavno ne bih napravila sad to dok je željezo vruće? Možda neki od velikana, legendi rock ‘n’ rolla i zapjeva sa mnom.”

O svojim pokušajima da ponovno okupi Led Zeppelin, Parton je dodala da se njezinom suprugu to “nije svidjelo” kada je otkrila planove za obradu “Stairway To Heaven”, rekavši: “Ali ja ću to ponoviti zbog novca. Učinila sam to već prije u bluegrass maniri, ali kad napravim rock album, zapravo to želim više napraviti vjerno originalu.

“Pokušavam vidjeti može li Robert Plant pjevati sa mnom. Možda bi Jimmy Page mogao preuzeti ulogu na tome? Veselim se što ću uvući neke od legendi u to kao i djevojke i mladiće, da pjevaju neke od pjesama. Nisam još dovoljno daleko da raspravljam o tome tko će i što konkretno napraviti ili godtovati, ali ću snimiti rock album.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X