Donald Trump poklonio Kim Jong-Unu CD s kopijom pjesme ‘Rocket Man’ Eltona Johna

Američki je predsjednik sjevernokorejskog vođu posprdno zvao ‘little rocket man’, odnosno ‘mali čovjek-raketa’ i to za najveće diplomatske napetosti između ovih dviju zemalja, tijekom prošlog ljeta, pa mu je sada, u dobroj namjeri, poklonio CD s pjesmom Eltona Johna, ‘Rocket Man’.

  • 8
    Shares
Kim Jong Un (izvor: screenshot YouTube)

U najnovijem pokušaju rebrandiranja diplomacije Donald Trump poklonio je sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu kopiju CD-a Eltona Johna, na kojoj se nalazi pjesma “Rocket Man”. Jasno, direktna je to aluzija na prošloljetnu diplomatsku krizu između ove dvije zemlje kada se Trump, učestalo, preko Twittera, na Kim Jong-Una referirao kao na “little rocket mana” odnosno “maloga čovjeka-raketu”.

Kako navodi južnokorejski list Chosun Illbo, kultni hit Eltona Johna “Rocket Man” u jednom je trenutku postao i tema summita – Kim Jong-Un za vrijeme ručka s Trumpom priznao je da nema pojma o kojoj je pjesmi riječ. S obzirom na takav razvoj događaja Donald Trump je po američkom državnom tajniku Mikeu Pompeu, koji je na daljnje bilateralne razgovore u Pyongyang stigao jučer (5. srpnja), poslao CD s kopijom pjesme “Rocket Man” Eltona Johna, s jasnim intrukcijama da CD preda Kim Jong-Unu. Američki državni tajnik Mike Pompeo potvrdio je ove navode.

“Rocket Man” Eltona Johna i Bernieja Taupina izdata je 1972. godine u sklopu albuma Honky Cheateau. Debitirala je na broju 2 britanske top ljestvice, a američki Rolling Stone pozicionirao ju je kao 245. od 500 najvećih pjesama svih vremena.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh