DORF filmovi u Kulturnom centru Mesnička u studenom

Ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova u Zagrebu zahvaljujući suradnji sa Kulturnim centrom Mesnička od siječnja ove neobične godine gledaju slekciju DORF filmova, uz razgovore s gostima. Filmovi koji su dobili DORF priznanja u proteklih 13 godina, ponajbolji filmovi iz regionalne selekcije ali i najzanimljiviji naslovi iz kultne selekcije Tajna povijest rocka izabrani su za prikazivanje, uz slobodan ulaz. Nakon projekcija organizirani su razgovori o filmovima. Uvijek ponedjeljkom, početak je od 19:00 sati.

DORF filmovi u Kulturnom centru Mesnička

U studenom, u malom kinu KCM-a i dalje su na rasporedu 4 DORF filma, nakon već održanih 30 DORF projekcija ponedjeljkom. Prvi termin, na rasporedu 9. 11. rezerviran je za Obojeni Program i autoricu Brankicu Drašković, iz Novog Sada. Ona je osvojila DORF nagradu za svoj film o sastavu Boye, a u KCM će se prikazati njen dokumentarni film „Da li je to čovek ili je mašina?“ (Srbija/UrbaNS, 2005) – o snimanju istoimenog albuma kultnog sastava Obojeni Program. Album je sniman u Nizozemskoj i predstavlja veliku promjenu u radu tog sjajnog banda, a osim projekcije filma prikazat će se i najnoviji spot za pjesmu „Kosmos u tvom srcu“ snimljen u kultnom klubu Paradiso u Amsterdamu 2006. godine.

U drugom terminu, 16.11. na programu je dokumentirana priču „Noise Slavonische Kunst“ (Hrvatska/Trotoar, 2010) autora Slobodan Šijan/Stjepan Pete o angažmanu osječkih muzičara, koji su za vrijeme Domovinskog rata bili u Osijeku, snimili punokrvni rock-album i pružili otpor na svoj način, pod imenom Noise Slawonische Kunst. Sjajan dokument o osječkoj sceni, prikaz 1991. u Osijeku, ratnog ludila i otpora, na koji svi možemo biti ponosni.

U trećem terminu 23.11. prikazuje se film Dione Newton „THE FALL – Wonderful and frightening world of Mark E.Smith“ (Engleska/BBC, 2008). Mark E. Smith je zadužio britansku pop kulturu, svojim tvrdoglavim inzistiranjem na obrascu kojim je stekao veliki broj fanova naravno i u Hrvatskoj. Repetitivna bas dionica, inteligentni tekstovi promrmljani na tako rijetko prikladan način, diskografija koja živahno prati trendove i ostaje sve te godine jedinstvena –  BBC je snimio 60 minutnu pohvalu svim Smithovim ludorijama: legendarni John Peel ga je obožavao.

Na kraju studenog, vrijeme se posvećuje jazzu. Novo druženje sa ekipom iz emisije HRT “Svijet jazza”, nova epizoda i novi zanimljivi gosti.
Autor designa je nagrađivani mladi autor Martin Peranović iz Otoka.
www.filmfestivaldorf.com

DORF U KCM 2020 vol.8 – studeni 2020:

DORF U KCM 31//9.11. DA LI JE TO ČOVEK ILI JE MAŠINA?+spot, 32′
DORF U KCM 32//16.11. NOISE SLAWONISCHE KUNST, 37′
DORF U KCM 33//23.11. THE FALL – Wonderful and frightening world of Mark E.Smith (*HR titl), 60′
DORF U KCM 34//30.11. Vrijeme je za jazz, 30′

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X