DORF filmovi u Kulturnom centru Mesnička, vol.6

Program se nastavlja sa četiri nova rujanska termina.

DORF filmovi u Kulturnom centru Mesnička

Ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova u Zagrebu zahvaljujući suradnji sa Kulturnim centrom Mesnička od siječnja gledaju slekciju DORF filmova, uz razgovore s gostima. Filmovi koji su dobili DORF priznanja u proteklih 13 godina, ponajbolji filmovi iz regionalne selekcije ali i najzanimljiviji naslovi iz kultne selekcije Tajna povijest rocka izabrani su za prikazivanje, uz slobodan ulaz. Nakon projekcija organizirani su razgovori o filmovima, uz popratni OFF DORF program. Uvijek ponedjeljkom, početak je od 19:00 sati.

Program se nastavlja sa četiri nova rujanska termina, nakon već održanih 22 DORF projekcije ponedjeljkom u KCM. Prvi termin, na rasporedu 07.09. posvećen je kultnom bandu Napred u prošlost. Jovana R je tinejdžerka koja se bavi fotografijom. U filmu „Napred u prošlost – Banatski trougao“ Darka Kovačevića (Srbija) iz 2008. godine pratimo njezino internet istraživanje i pripremu za fotografiranje koncerta, koji će se održati na Paliću. U isto vrijeme smo svjedoci dolaska benda na nastup. U automobilu su Đavo, Kudža i Kiklop, trojka koja je činila band dugi niz godina a koja se razišla prije desetak godina. Sada su prisiljeni doći zajedno i imaju puno toga reći jedan drugome.
U drugom terminu, 06.07. saznajte više o čovjeku koji je toliko zadužio britanski punk, reggae, dub, pop. Nakon toliko sjajnih filmova i spotova koje je snimio, Don Letts je zaslužio jedan ovakav dokumentarni portret. 2008. je bio gost DORF festivala, a u Puli smo mu 2016. uručili i našu nagradu za životno djelo. Film „Superstonic Sound – Rebel Dread“ mladog autora Raphaela Erichsena (Velika Britanija) iz 2010. je prilika da se prisjetimo još jednom zabavnog druženja s velikanom glazbenih dokumentaraca.

U trećem terminu je film „Bure Bareta“ (Olimp, One Sand, Kadar, Croatia Records, 2019) autorskog trojca Robert Bubalo, Mario Vukadin, Renato Tonković (Hrvatska/BiH/Austrija) premijerno prikazan prošle godine na DORF u Vinkovcima. Ovaj glazbeni dokumentarac snimljen je za samo 80 minuta: Goran Bare zavaljen u stolici govori o djetinjstvu, odrastanju i zrelosti, o ljubavi, Trumpu i alergiji na ambroziju, o tome zašto mu je uvreda kad ga nazovu rocker i o mnogočemu drugom – o čemu do sada nije govorio. I sve to začinjeno žestokim “teškim bojama”…
Na kraju rujna, vrijeme se posvećuje jazzu. U suradnji sa HRT emisijom „Vrijeme je za jazz“ gledat će se epizodu, kao i do sada – uz drage goste.

Autor designa je nagrađivani mladi autor Martin Peranović iz Otoka.

DORF U KCM 2020 vol.6:

DORF U KCM 23 // 07.09. NAPRED U PROŠLOST – Banatski trougao, 70′
DORF U KCM 24 // 14.09. Superstonic Sound – Rebel Dread, 47′
DORF U KCM 25 // 21.09. Bure Bareta, 50′
DORF U KCM 26 // 28.09. Vrijeme je za jazz

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X