Drive-in koncerti procijenjeni kao najsigurnija opcija nastupa na otvorenom

Drive-in koncerte koje su prvi pokrenuli Danci tijekom perioda pandemije koronavirusa šire se Skandinavijom i sve više se razmatraju kao jedina sigurna opcija za koncertna zbivanja i u SAD-u.

  •  
  •  
Mads Langer na drive-in open air koncertu (Izvor: Mads Langer/Facebook)

Danski kantautor Mads Langer probio se obradom pjesme “You’re Not Alone” britanske grupe Olive, a ono po čemu će sigurno biti upamćen je da je održao prvi europski, time i svjetski, drive-in koncert usred pandemije COVID-19 virusa. O njegovom podvigu piše i Forbes magazin, primjer su počele slijediti i još neke skandinavske zemlje, a uskoro bi se slična praksa mogla preliti i na SAD.

Podsjećamo da se prošlog tjedna 500 obožavatelja glazbe iz Aarhusu u Danskoj uspjelo dovesti na improvizirano mjesto gdje je bila izgrađena pozornica od početka pandemije kako bi uživali u prvom od mnogih planiranih koncerata s novim formatom gledanja i slušanja. Obožavatelji su stigli na koncertne pozicije svojim automobilima (u kojima su i ostali) i namjestili svoj radio na točno određenu FM frekvenciju na kojoj se emitirao zvuk uživo koji se izvodio na pozornici ispred njih.

Kontingent od 500 ulaznica rasprodan je online u par minuta, kako su izvijestili organizatori, a publika je mogla vidjeti i što se točno događa na pozornici preko popularne Zoom platforme za video konferencije. Umjesto aplauza, fanovi su trubljenjem pozdravljali svaku izvedenu pjesmu.

“Poslana je pozitivna poruka s tim koncertom”, izjavio je lokalni šef policije Christian Friis komentirajući koncert održan tijekom ove velike društvene anomalije. “Sve je bilo pod kontrolom. Ljudi su se ponašali disciplinirano i svi auti su bili parkirani na svojim pozicijama u svega pola sata. Bilo je puno ljudi, ali su svi držali propisanu distancu jedni od drugih. Mi smo stalno patrolirali i podsjećali ih da drže distancu čak i kad su čekali u redu”, zaključio je Friis.

Danci nisu jedini koji pokušavaju održavati novi, privremeni, koncertni model. Koncertni promotori iz Litve upravo su pokrenuli seriju drive-in koncerata nazvanu “Drive In Live” u organizaciji agencija ShowArt i Palūknio Airfield. Koncerti se održavaju 30 kilometara od glavnog grada Vilniusa. Dozvoljeno je boravak svega dvije osobe u automobilu, osim ako nije riječ o obiteljima i također nikome nije dozvoljeno napustiti vozilo. Ideja se svidjela i nekim američkim promotorima koji najavljuju da će uskoro krenuti sa sličnim drive-in koncertni događajima.

Podsjećamo da su prijedloge za drive-in koncerte od nadležnih tijekom pandemije koronavirusa zatražili i hrvatski predstavnici event industrije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X