dRUMELODY nastupa prije Gus Gus u Tvornici kulture

Bliži se datum koncerta islandske elektroničke senzacije GusGus koji će se održati 6. prosinca, na blagdan Sv. Nikole u Tvornici kulture u Zagrebu. Tim povodom, popularan dvojac javio se video-porukom i poručio da jedva čekaju zasvirati pred zagrebačkom publikom.

Berin Tuzlić stoji iz projekta dRUMELODY
Berin Tuzlić stoji iz projekta dRUMELODY

Gus Gus u Zagreb stižu s najnovijim albumom “Lies Are More Flexible” kojeg izdaju krajem studenog, a uz svoje najpoznatije hitove, premijerno u Hrvatskoj izvest će i nove singlove s najavljenog izdanja.

Gus Gus miljenici su svake publike koja voli ples i elektroničku glazbu s umjetničkim štihom, kao i uzbudljive live nastupe. Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspješno ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima.

Surađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros. Nastali su 1995. godine u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv. Dosad su izdali devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario “Arabian Horse” iz 2011. godine.

Za predgrupu islandske elektroničke senzacije GusGus odabran je dRUMELODY – projekt u kojem glavu glavnu riječ vodi bubanj, što akustični, što elektronički, a iza kojeg stoji multitalentirani sarajevski glazbenik Berin Tuzlić. dRUMELODY je tijekom sedam godina postojanja nastupao u klubovima u Amsterdamu, Barceloni, Dubaiju, Berlinu, Beogradu i Talinnu, dok iza sebe ima sedam albuma i jedan „Live electro session”. Kombiniranom tehnikom akustičnih i elektronskih ritmova, loopova i različitih muzičkih instrumenata s vizualizacijama pjesama zaokružuje se cjelokupni live doživljaj, a glavni posrednik između čovjeka i svega ostalog su bubnjarske palice.

Sedmi album naziva „Aero” ovog futurističkog elektro-glazbenog projekta iz Sarajeva objavljen je u siječnju 2017. za hrvatsku izdavačku kuću Dancing Bear. Album donosi devet novih pjesama, a ujedno i prvi objavljen na vinilu.

Uz to što se bavi glazbom, Berin Tuzlić je i animator, strip crtač (dosad je objavio 60 strip albuma) i filmski redatelj s nekoliko međunarodnih filmskih nagrada iza sebe – od festivala u SAD-u do Koreje, a prije dvije godine je bio i u natjecateljskom programu za kratki film u Cannesu.

Kroz projekt dRUMELODY Berin Tuzlić će na Echo Dubai postaviti eksternu zvučnu i vizualnu instalaciju na u Design districtu u Dubaiju, a također je novim singlom i videom “Hyperbola” najavio predstojeći istoimeni album.

Ulaznice za nadolazeći koncert u Zagrebu moguće je kupiti po pretprodajnoj cijeni od 179 kn u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima / http://www.eventim.hr.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X