Drumelody za svojih prvih 10 godina daruje kompilaciju ‘For Friends’

Prvih deset godina stvaranja glazbe i DJ-inga diljem regionalne elektroničke scene, dRUMELODY obilježiva poklon kompilacijom za fanove, prijatelje i one koji će to tek postati.

Drumelody (Foto: promo)

Riječ je o ukupno osam pjesama sažetih pod zajedničkim naslovom “For Friends” i na kojima gostuju glazbenici iz cijele regije. Koliko je plodonosan i kvalitetan autor i DJ potvrđuju nastupi po raznim europskim festivalima kao i pjesme koje se vrte na radio postajama od SAD-a do Estonije.

Berin Tuzlić – Sarajlija je koji već 20 godina djeluje u raznim sferama zabavno-kreativne industrije. Kada ne animira, kada ne crta stripove, ne snima kratke filmove i video materijale ili kada nije u ulozi kreativnog direktora, Berin preuzima pseudonim dRUMELODY i ostavlja sve to po strani kako bi svoju veliku strast, sviranje bubnjeva, sljubio s beatom elektronske glazbe odnosno postaje autor glazbe, DJ i VJ koji nastupa diljem Europe, Bliskog Istoka i regije.

Prvotno je “For Friends” bila zamišljena kao kompilacija od osam singlova koja će obilježiti jedno plodno glazbeno razdoblje, a od ostalih albuma i EP-jeva različita po tome što na svakoj pjesmi slušamo vokal s “domaćeg” govornog područja poput na primjer Nine Šporaljević Karakaš ili ili Emira Balića Bakkea frontmena kultne sarajevske grupe Pappoemuo kojeg slušamo u pjesmi PARTYzan, singlu koji se 2014. godine pjevao tijekom demonstracija u Sarajevu kada je gorjelo bosansko predsjedništvo.

“For Friends” je trebala biti objavljena isključivo na glazbenim platforme Deezer i Spotify. Međutim, kako je ipak riječ o jednom rođendanu, dRUMELODY je na kraju odlučio svih osam pjesama pokloniti kao free download. Download link se, između ostalog, može preuzeti na dRUMELODY Facebook i Instagram profilima kao i na YouTube playlisti “For Friends”.

Cijela ova obljetnička kompilacija je prema Berinovim riječima je “posveta svemu onome što je prošlo i ne ponovilo se jer dRUMELODY je rastao u našoj regiji koja kroz povijest nalazi pod vječitim pritiskom bolesne politike”.

Osim u granicama ex-YU, dRUMELODY se kreće i po svjetskim radio stanicama i festivalima.

Njegove pjesme “Hyperbola”, “You and Me”, “Blood Song”, “Saturn”, “Take Money Baby”, “Monoc”, “Sad Umbrellas” i “NewLand” slušale su se u Americi na radiju iHeart, u Poljskoj na RadioFM Kafana, u Čekoj na Cyclo, u Estoniji na Radio Tallinn.

Od festivala na kojima je dRUMELODY svirao svakako treba izdvojiti TMW Tallin, Echo Fest Dubai te Ultra Europe Split.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X