Dry The River dolaze na INmusic festival

Dry The River ove godine sviraju na svim relevantnim glazbenim festivalima, od Reading & Leedsa, Isle of Wighta, Open ‘era, Pohode i drugih, a u lipnju će doći i na INmusic festival, koji se održava 28., 29. i 30. lipnja na jarunskom Otoku mladosti.

Dry The River (RDD)

Dry The River čine bivši student antropologije, bivši beskućnik, jedan klasično obrazovan violinista i dvojica “običnih”. Potpuno različitih životnih i glazbenih puteva, Pete Liddle (vokal, gitara), Matt Taylor (gitara), Scott Miller (bas), William Harvey (violina) i John Warren (bubnjevi) u proljeće 2009. susreli su se u jednoj kući u istočnom Londonu. To zajedničko boravište i radno mjesto, gdje su zajedno i živjeli i svirali, rezultiralo je ubrzo i prvim snimkama. Glazbeni uzori benda su široki; Leonard Cohen, Bruce Springsteen, Devendra Banhart, At The Drive In... Pjevač Liddle prisjeća se: “Bili smo u metalu i rocku, ja sam se i folkom bavio. Htjeli smo ispresijecati sve te žanrove, to je bila naša ideja.”

U samo dva dana nastao je prvi EP “The Chambers & Valves EP”, i priča se već zakotrljala. Tek što se pjesma počela vrtiti, krenula je i potražnja za live nastupima. Uslijedile su svirke sa izvođačima poput The Magic Numbers, Johnny Flynn, Two Door Cinema Club i Plan B – jednim od izvođača ovogodišnjeg INmusic festivala.

Prije svega bogat spoj folka i rocka, kao i markantni falseto pjevača je ono što publiku u sve većem i većem broju privlači na koncerte Dry The River. U 2010. godini sviraju prve samostalne koncerte, koji su u Londonu redom rasprodani. Sljedeće, 2011. godine izlazi prvi pravi singl “New Ceremony”, a zajedno sa producentom Peterom Katisom (koji je producirao Interpol i The National) kreću u studio i snimaju debi album.

U veljači ove godine izašao je “Shallow Bed”, debi album Dry the River. Peter Liddle kaže; “Mi smo kao familija. Drugačiji line up si ne bih mogao zamisliti. Priviknite se na nas.”

Dry The River ove godine sviraju na svim relevantnim glazbenim festivalima, od Reading & Leedsa, Isle of Wighta, Open ‘era, Pohode i drugih, a u lipnju će doći i na INmusic festival, koji se održava 28., 29. i 30. lipnja na jarunskom Otoku mladosti. Dry The River pridružuju se line upu INmusica 2012 koji do sada uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Fanga, Retro Stefson, Human Woman, Iness Mezel, Tamikrest, Raptile Youth, Stuttgart Online i Hype.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X