Dua Lipa dobila albansko državljanstvo

Britansku pop zvijezdu albanskog podrijetla predsjednik je pohvalio jer je svojom glazbom pronijela međunarodnu slavu nacije.

Dua Lipa (foto: Harald Krichel/Wikipedia)

Albanski predsjednik dodijelio je državljanstvo britanskoj pop zvijezdi albanskog podrijetla Dui Lipi zbog, kako je rekao, uloge umjetnice u širenju slave Albanaca na međunarodnoj razini kroz svoju glazbu.

Predsjednik Bajram Begaj rekao je u nedjelju da je Lipa dobila državljanstvo uoči 110. godišnjice nezavisnosti Albanije od Otomanskog carstva. Begaj je rekao da mu je to čast jer je Lipa proslavila Albance u cijelom svijetu.

“I ja ću biti Albanka s papirima”, rekla je Lipa prije nego što je položila prisegu za državljanstvo u gradskoj vijećnici Tirane.

Lipa je rođena u Londonu 1995. od roditelja imigranata, Albanaca, Anese i Dukagjina Lipe s Kosova.

Lipa, koja je počela pjevati s pet godina, bila je pod glazbenim utjecajem oca, bivšeg pjevača i gitarista rock benda. Svoje pjesme počela je objavljivati ​​na YouTubeu kada je imala 14 godina. Studijski album prvijenac objavila je 2017., a dvije godine kasnije osvojila je nagradu Grammy za najboljeg novog izvođača.

Lipa će završiti svoju godišnju koncertnu turneju na glavnom Skanderbegovom trgu u Tirani u ponedjeljak povodom obilježavanja Dana neovisnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X