Dubioza kolektiv najtraženiji bend Eurosonica

Po onome kako je prošao ovogodišnji Eurosonic, tijekom 2016. Dubiozi Kolektiv se smješe ozbiljni globalni uspjesi, Sudeći po reakcijama brojnih festivalskih agenata okupljenih na nedavno održanom spomenutom glazbenom festivalu u Groeningenu. Glasanjem promotera, udruženih preko Etep (European Talent Exchange Programme) i Yourope programa, najviše glasova i pozitivnih kritika je dobila Dubioza Kolektiv.

Dubioza kolektiv (Foto: Goran Lizdek)
Dubioza kolektiv (Foto: Goran Lizdek)

Publika i glazbeni profesionalci i dalje prepričavaju eksplozivan nastup balkanske atrakcije. Naime, zbog prevelikog skakanja publike u šatoru na svim nivoima cijela konstrukcija se pomaknula i dovela u pitanje nastupe ostalih bendova te večeri. Nastup prvog benda nakon Dubioze kasnio je dobrih sat vremena.

Dubioza Kolektiv izazvala je najveći interes među promoterima i našla se prva među pet najtraženijih bendova za predstojeće festivale, potvrdio je booker Eurosonica.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v2hBCqKx5bY[/youtube]

Festival i konferencija „Eurosonic Noorderslag“ okupio je ove godine preko 300 bendova iz svih europskih zemalja, među ostalima i naše Jonathan i Them Moose Rush. Kao jedno od ključnih mjesta za promociju novih talenata, festival je u proteklih nekoliko godina bio odskočna daska za brojne izvođače (Gossip, Editors, Franz Ferdinand, Stromae itd.).

Nakon izuzetno uspješnog izdanja iz 2013. godine „Apsurdistan”, izlazak novog albuma Dubioze Kolektiv „Happy Machine” je planiran za veljaču ove godine. Kao njegovu najavu, bend je nedavno pustio video spot za singl „Free Mp3”, koji do sada ima preko četiri milijuna pregleda.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X