‘Dune: Part Two’ odgođen za 2024. zbog trenutnog štrajka glumaca

Zvjezdana glumačka postava filma koju predvode Timothée Chalamet i Zendaya ne može promovirati nastavak epa Denisa Villeneuvea dok se ne riješi radnički spor.

“Dune: Part Two” (foto: Warner Bros.)

U velikoj promjeni kalendara kino programa u studenom, dugo očekivani “Dune: Part Two” Denisa Villeneuvea odgođen je za sljedeću godinu zbog trenutnog štrajka glumaca koji sprječava zvijezde da promoviraju svoje projekte, javlja The Hollywood Reporter.

Visokobudžetni nastavak trebao je biti prikazan 3. studenoga, ali će umjesto toga debitirati 15. ožujka 2024. godine. Legendary i Warners odbacili su i “Godzilla x Kong: The New Empire” koji je trebao biti objavljen na taj dan, za mjesec dana unaprijed na 12. travnja. Pomicanje “Godzille” rezultiralo je pak premještanjem filma “Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” New Linea i Warner Bros. Pictures Animationa s 12. travnja 2024. na 13. prosinca.

“Dune 2” postaje najveća žrtva u smislu utjecaja štrajka na kalendar prikazivanja u kinima 2023. i nije dobra vijest za vlasnike kina. Ali utjecaj je mogao biti daleko gori. Značajno je da Warner svoja tri velika filma za prosinac i dalje drži u kalendaru: “Wonka” (15. prosinca), “Aquaman and the Lost Kingdom ” (20. prosinca) i “The Color Purple” (25. prosinca).

Film kao što je “Dune”, koji se može pohvaliti zvjezdanom glumačkom postavom koju predvode Timothée Chalamet i Zendaya, bio bi izazovan u smislu ispunjavanja svog punog potencijala na kino blagajnama bez snažnog globalnog publiciteta, a u pitanje bi bila dovedena i kampanja za nagrade. Upućeni se nadaju da će dodatno vrijeme omogućiti glumačkoj ekipi da sudjeluje u svjetskom marketinškom promicanju kao što je prvotno planirano. Novi datum izlaska filma bit će podržan punim IMAX izdanjem.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X