Dunjaluk singlom i spotom najavili studijski album

Dunjaluk, world music projekt Dunje Bahtijarević i Luke Čapete, neobičan je spoj sevdaha, jazza, rocka i psihodelije.

Dunjaluk (foto: Marina Uzelac)

World music dvojac Dunjaluk objavio je prvi singl s nadolazećeg studijskog albuma – „Džidža”. Uz pjesmu je objavljen i videospot, koji potpisuje bend u suradnji s Dinkom Doringom. Za kostimografiju je odgovorna Modna Sova, a za šminku Iva Rukavina.

U pjesmi se dvoje ljudi toliko predaje plesu, da se djevojci potrga sav nakit. „Često osjećam da u postojećim snimkama i aranžmanima tradicijskih pjesama nedostaje žestine koju nudi tekst, kao da poruka ostaje skrivena. U toj suzdržanosti, naravno, često ima puno ljepote. No od 20. stoljeća naovamo suvremena muzika, koju Luka i ja ne možemo i ne želimo ignorirati stvarajući svoje interpretacije sevdalinki, pruža nam sredstva kojima možemo istaknuti neizražene slojeve značenja ili one koje sami upisujemo prepoznajući u tematici svoja iskustva. ‘Džidža’ je dobar primjer: ona je za nas posveta divljanju, gubitku kontrole, uzimanju života u svoje ruke, bez obzira na posljedice”, ističe Dunja.

„Aranžman za pjesmu ‘Džidža’ jedan od prvih koji smo uspjeli uobličiti. On nam je dao osjećaj za smjer u kojem želimo ići s albumom”, kaže Luka Čapeta. „Činilo nam se da je tematika pjesme – džidžanje odnosno cifranje, dotjerivanje, a s druge strane i objektiviziranje, dobra prilika da se u spotu dotaknemo glazbene industrije i zahtjeva koje stavlja pred umjetnike, a kojima se istovremeno i opiremo i udovoljavamo im”, dodao je.

Dunjaluk, world music projekt Dunje Bahtijarević i Luke Čapete, neobičan je spoj sevdaha, jazza, rocka i psihodelije. Iako se na prvu čini kao da je naziv skrojen od imena članova ovog dueta, radi se o turcizmu koji znači ovozemaljski svijet, koji prikladno imenuje zvuk i identitet Dunjaluka. Njihov album uskoro će objaviti diskografska kuća Cantus.

Singl „Džidža” poslušajte na svim digitalnim servisima: https://song.link/dzidza

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X