Dva kapitalna albuma grupe Figurative Theatre objavljeni na digitalnim platformama

Najstarija nezavisna izdavačka kuća u Srbiji Take It Or Leave It Records, sa svog kataloga, široj slušalačkoj javnosti predstavlja digitalna reizdanje dva albuma eksperimentalnog benda Figurative Theatre: ‘The Power of Pessimism – Nature vs Nurture’ i ‘Svet će opet biti savršen’.

Figurative Theatre (Foto: promo)

Figurative Theatre je bend iz Niša nastao 1999. godine i koji je postao sinonim za neo-dadaistički zvuk i mračnu distopijsku atmosferu, a osnovali su ga kultni multimedijalni umjetnici Peđa Živanović i Vladimir Popović. Nešto kasnije im se pridružuje i Katarina Živanović, kao vrhunski performans artist. Njihova muzika kombinira elemente eksperimentalnog, industriala, EBM i glitch žanra, stvarajući jedinstveni izraz koji se pamti. Bend je poznat po svojim intenzivnim nastupima i interakciji sa publikom, što ga čini posebnim u današnjem muzičkom svijetu.

Figurative Theatre ‘The Power of Pessimism – Nature vs Nurture’

Album “The Power of Pessimism – Nature vs Nurture” iz 2016. godine predstavlja novije djelo benda, koje potvrđuje njihovu dominaciju nad regionalnom industrial/EBM scenom. Muzika je istovremeno plesna i duboka, zahtjevajući od slušatelja da razmišljaju dok plešu. Album također sadrži suradnje s glazbenicima iz drugih bendova, dodajući dubinu i raznolikost cjelokupnom iskustvu.

Sa druge strane, njihov album prvijenac “Svet će opet biti savršen” (2012.) je ključni trenutak u karijeri benda, u kojem su uspjeli iskombinirati svoj karakterističan zvuk sa radijski-prijateljskim elementima, čineći ga pristupačnijim publici. Pjesme poput “Mammatus oblaci,” “Satori” i “Entropija” ističu se kao izuzetno moćni početak ovog albuma.

Figurative Theatre ‘Svet će opet biti savršen’

Ova dva izdanja obećavaju duboka razmišljanja, upečatljive zvuke i nepredvidljive emocije koje će vas povesti na putovanje kroz mračne i introspektivne sferi suvremene glazbe. Figurative Theatre ne bježi od problema suvremene civilizacije, već hrabro istražuje njihove dubine kroz glazbu i tekstove.

“TIOLI Records je ponosan što je konačno trajnije zabeležio postojanje ovih kapitalnih izdanja, prateći svoju filozofiju podrške alternativnoj muzici i bendovima koji se usuđuju da pomere granice. Albumi su dostupni za streaming i preuzimanje na najpopularnijim online platformama”, poručuje izdavač.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X