Eddie Van Halen donirao svojih 75 gitara za školske glazbene programe

Gitarist Eddie Van Halen početkom tjedan je na CNN-u pričao o važnosti glazbene edukacije u američkim školama, a također se priključio inicijativi pomoći nadarenim učenicima slabijeg imovinskog stanja te donirao svoje gitare.

Eddie Van Halen / Laurence Faure (Blogueuse) / Wikipedia

Poznati gitarist je donirao 75 svojih osobnih gitara Opus Foundationu, zakladi koja pomaže učenicima glazbenicima. “Bilo je teško naći organizaciju koja želi primiti donaciju ove vrste, jer su svi drugi uglavnom tražili isključivo novac”, izjavio je Eddie Van Halen za CNN.

Kad su srezani budžeti američkim školama, ‘neesencijalni’ glazbeni programi prvi su osjetili taj rez. S druge strane gledano, istraživanje koje je provela američka NAMM fondacija dokazalo je da učenici koji sviraju neki instrument postižu daleko bolje rezultate u školi spram onih učenika bez te aktivnosti, kao što u prosjeku imaju i veći kvocijent inteligencije.

Felice Mancini iz Opus Foundationa tvrdi kako donacija od 75 gitara legendarnog rock gitariste donosi daleko više koristi nego se možda čini, jer pored toga što djeca sviraju na “glazbalima s pedigreom”, svira ih daleko više od 75 djece, jer se izmjenjuju na dnevnoj bazi, kao što se stvara i glazbena zajednica u školama u kojoj su djeca konstruktivna u kvalitetnom provođenju vremena.

Opus Foundation godišnje nabavlja 1.800 instrumenata američkim školama koje dobivaju malo sredstava i koje pohode djeca slabijeg imovinskog statusa. Kako tvrde, više od 10.000 djece godišnje na taj način stječe glazbeno znanje i naviku muziciranja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X