Eddie Vedder objavio prepjev Lennonove pjesme ‘Imagine’

Eddie Vedder objavio je obradu pjesme ‘Imagine’ Johna Lennona za Heartbeat.fm, organizaciju koja koristi glazbu kako bi pripomogla u uspostavljanju mira između Izraelaca i Palestinaca.

Eddie Vedder 'Imagine'

Nazivajući je “najsnažnijom pjesmom ikad napisanom” Vedder je prvi put izveo pjesmu “Imagine” tijekom solo nastupa u Portugalu u srpnju ove godine. Izveo ju je nakon žestokih komentara koje je izazvao žaleći zbog sukoba u Gazi, a izjavivš ljetos u koncertu u Londonu. “Psujem jebenog Boga zbog toga što su tamo oni koji samo traže neki razlog za ubijanjem! Traže razlog da prijeđu granicu i uzmu zemlju koja im ne pripada. Trebali bi otići od tamo i gledati svoja posla.”

Svoj stav protiv rata kasnije je i na stranici benda potvrdio riječima: “Ne mislim prestati to izjavljivati svoje mišljenje. Ne mislim prestati to činiti. Zovite me naivnim. Radije ću biti naivan i povrijeđen nego pomirljiv i šutljiv iz straha da se moje riječi krivo ne shvate.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KhrmkCW6Ph8[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X