Editors objavili novi singl ‘Kiss’, a za novi album navode inspiraciju grupama Nitzer Ebb, Front 242 i DAF

Treći singl s njihovog nadolazećeg sedmog studijskog albuma ‘EBM’, koji izlazi 23. rujna za Play It Again Sam.

Editors (Foto: Rahi Rezvani)

Pjesmu “Kiss” prati baletni video spot, kojeg je zamislio gitarist Justin Lockey, a u djelo sprovela njegova i bratova produkcijska kuća Hand Held Cine Club. U spotu sudjeluju plesači Harry Ondrak-Wright i Rory Macleod, a koreografiju je radila Sophie Hurdley.

“Ideja ovog videa proizašla je iz želje da se napravi nešto jednostavno i apstraktno što ne ulazi preduboko u stihove ili bilo kakvo doslovno preuzimanje teksta od riječi do riječi. Radilo se više o korištenju naslova koji će potaknuti temu na kojoj ću raditi, koristeći pokret kao temeljni medij. Ideja na koju sam došao bila je prikazati priču o dvjema dušama koje se neprestano privlače i odbijaju, te se nikad ne spoje potpuno… dok naposljetku ne podlegnu biti isprepleteni u dobru i u zlu”, objasnio je Justin Lockey.

“EMB”, naslov novog albuma, koji izlazi na prvi dan jeseni ove godine, akronim je od Editors i Blanck Mass. To je jedna od rijetkih situacija u kojoj neki sastav i naziv albuma stavlja inicijale novopridošlog člana. Naime, “EMB” je prvi album Editorsa sa skladateljem i producentom Benjaminom Johnom Powerom poznatijeg pod umjetničkim imenom Blanck Mass, ujedno i dobitnikom Ivor Novello nagrade.

Editors ‘EMB’

Iz Benda ističu da je “EMB” i zanimljiva igra slova i da je svaka slučajnost sa skraćenicom “EBM” namjerna. “EBM” je skraćenica za “Electronic Body Music”, moćan zvuk koji je nastao 1980-ih i koji je uvelike utjecao na novi materijal Editorsa, primjerice poput tamnog zvuka sintisajzera bendova kao što su Nitzer Ebb, Front 242 i DAF.

Bend je također nedavno objavio datume europske turneje koja počinje u listopadu 2022. godine. Za sada nema datuma za Hrvatsku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X