Edo Maajka i Kultur Shock na 1. maj objavili zajedničku pjesmu ‘Sloboda’

Jučer 1. svibnja na međunarodni praznik rada Kultur Shock i Edo Maajka objavili su prvu od dvije nove zajedničke pjesme.

  • 1
    Share
Edo Maajka i Kultur Shock ‘Sloboda’

Upravo na međunarodni praznik rada, Kultur Shock i Edo Maajka objavljuju dvije nove pjesme, nastale u zajedničkoj kolaboraciji preko tri kontinenta. Pjesme “Sloboda” i “Staza Manjine” su rezultat njihovih nastojanja da premoste žanrovske ograde i udruže snage u promicanju humanih vrijednosti, socijalne pravde i muzičkog nekonformizma.

“Edu smo sreli prvi put na našem koncertu u zagrebačkoj Tvornici prije nekoliko godina i odmah smo – kliknuli”, kaže gitarist Kultur Shocka Val Kiossovski. Par godina kasnije, sreli su se ponovno na Feragosto Jam festivalu u Hrvatskoj gdje im je čekanje na početak nastupa omogućilo da popričaju i dođu do spoznaje da bi zaista trebali nešto napraviti zajedno. Obilježavajući ove godine 20-tu godišnjicu rada i stvaranja glazbe, želja za stvoriti nešto drugačije, van „njihovog elementa“ usmjerila je Kultur Shock da napokon krenu u realizaciju pivom podmazanih ideja iz te kasne festivalske noći.

Kultur Shock feat. Edo Maajka ‘Staza manjine’

„Edo je taj!“ kaže pjevač i frontmen Đino Srđan Jevđević, „bilo je fascinantno osmisliti i napisati te dvije pjesme s njim tokom dana kojeg smo proveli zajedno u Zagrebu početkom ove godine.“ Rezultat svega su dvije pjesme koje neprimjetno stapaju karakteristične stilove i zvuk obje strane i spajaju liričku mudrost Ede i Srđana.

Kultur Shock feat. Edo Maajka – Sloboda

„Ne postoji sloboda dok su zidovi i bodljikave žice oko nas, a ti zidovi i ta ograda su danas naša realnost – svugdje oko nas. Kako smo dublje ulazili u ovaj projekt, shvatio sam da mi ovo zapravo jako pomaže izbaciti sve te emocije iz sebe“ kaže Edo Maajka. Snimljene u Seattleu, pod palicom legendarnog Jacka Endina, sa dodatnim snimkama produciranim u Tel Avivu, pjesme su nedvojbeni primjer kako je globalna muzička kolaboracija novi standard u današnjem povezanom i umreženom svijetu.

Kultur Shock feat. Edo Maajka ‘Staza manjine’

„Ni mi, a ni Edo nismo skrenuli u pop i komercijalizaciju u svrhu slave i para“ kaže Kiossovski, „dijelimo iste vrijednosti i ideale, sličan muzički ukus i svatko od nas na svoj način iskazuje poštovanje prema muzičkom i kulturnom naslijeđu Balkana. I općenito, rocku i hip-hopu. I to smo snimili – jasno i glasno.“

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X