Edo Maajka i Kultur Shock na 1. maj objavili zajedničku pjesmu ‘Sloboda’

Jučer 1. svibnja na međunarodni praznik rada Kultur Shock i Edo Maajka objavili su prvu od dvije nove zajedničke pjesme.

Edo Maajka i Kultur Shock ‘Sloboda’

Upravo na međunarodni praznik rada, Kultur Shock i Edo Maajka objavljuju dvije nove pjesme, nastale u zajedničkoj kolaboraciji preko tri kontinenta. Pjesme “Sloboda” i “Staza Manjine” su rezultat njihovih nastojanja da premoste žanrovske ograde i udruže snage u promicanju humanih vrijednosti, socijalne pravde i muzičkog nekonformizma.

“Edu smo sreli prvi put na našem koncertu u zagrebačkoj Tvornici prije nekoliko godina i odmah smo – kliknuli”, kaže gitarist Kultur Shocka Val Kiossovski. Par godina kasnije, sreli su se ponovno na Feragosto Jam festivalu u Hrvatskoj gdje im je čekanje na početak nastupa omogućilo da popričaju i dođu do spoznaje da bi zaista trebali nešto napraviti zajedno. Obilježavajući ove godine 20-tu godišnjicu rada i stvaranja glazbe, želja za stvoriti nešto drugačije, van „njihovog elementa“ usmjerila je Kultur Shock da napokon krenu u realizaciju pivom podmazanih ideja iz te kasne festivalske noći.

Kultur Shock feat. Edo Maajka ‘Staza manjine’

„Edo je taj!“ kaže pjevač i frontmen Đino Srđan Jevđević, „bilo je fascinantno osmisliti i napisati te dvije pjesme s njim tokom dana kojeg smo proveli zajedno u Zagrebu početkom ove godine.“ Rezultat svega su dvije pjesme koje neprimjetno stapaju karakteristične stilove i zvuk obje strane i spajaju liričku mudrost Ede i Srđana.

Kultur Shock feat. Edo Maajka – Sloboda

„Ne postoji sloboda dok su zidovi i bodljikave žice oko nas, a ti zidovi i ta ograda su danas naša realnost – svugdje oko nas. Kako smo dublje ulazili u ovaj projekt, shvatio sam da mi ovo zapravo jako pomaže izbaciti sve te emocije iz sebe“ kaže Edo Maajka. Snimljene u Seattleu, pod palicom legendarnog Jacka Endina, sa dodatnim snimkama produciranim u Tel Avivu, pjesme su nedvojbeni primjer kako je globalna muzička kolaboracija novi standard u današnjem povezanom i umreženom svijetu.

Kultur Shock feat. Edo Maajka ‘Staza manjine’

„Ni mi, a ni Edo nismo skrenuli u pop i komercijalizaciju u svrhu slave i para“ kaže Kiossovski, „dijelimo iste vrijednosti i ideale, sličan muzički ukus i svatko od nas na svoj način iskazuje poštovanje prema muzičkom i kulturnom naslijeđu Balkana. I općenito, rocku i hip-hopu. I to smo snimili – jasno i glasno.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X