Edo Maajka: Moji ljudi su kopači po prodavaonicama ploča

Glasnogovornik Dana prodavaonica ploča 2 je reper Edo Maajka, autor albuma ‘Slušaj mater’, ‘No sikiriki’, ‘Stig’o ćumur’, ‘Balkansko a naše’ i ‘Spomen ploča’,
velika glazbena zvijezda i veliki ljubitelj prodavaonica ploča.

Edo Maajka (Dpp2)

Edo već neko vrijeme živi u izraelskom Tel Avivu. Uz nove, očinske,  dužnosti u životu, završio je i novi CD – „Štrajk mozga“. O svemu tome bit će naravno više riječi uskoro – izravno od njega. Kao glasnogovornik Dana prodavaonica ploča Edo je, na njegov jedinstven način, napisao tekst u kojemu opisuje kako je i zašto zavolio glazbu, prodavaonice ploča i ljude koje u njima susreće.

U Zagreb sam doš’o glazbeno dobro potkovan. Kad si teenager to nije mala stvar jer se bez problema uguziš u svaku ekipu koja na klupici cuga i svirucka. Ne znaš svirat ali bar znaš tekst i davati ritam rukama po nogama.  Nepogrešivo sam znao kako zvuči svaki ton solaže od Slasha, tačno kako ide uvod i kolko dugo traje prije nego Nele kaže: „Sam đavo ti je dao brzinu eskivaže“, znao sam drugi i treći vers pjesama i sve „hej ahaaaaa“ ili „Denise otključaj Denise“ momente. Ako ne znaš te momente, onda ne znaš stvar. Vrlo brzo nađeš par takvih ko ti. Kao u svakom geekluku i ovde se razmjenjuju informacije i dobra. Nasa okupljališta su koncerti i kafane. I naravno record shopovi.

Išli smo u record shopove uglavnom da gledamo i preslušavamo. „Iz sve snage“ je bio jedan od takvih dućana, pored diskova i kaseta imali su i najbolje majce. Mogo si ih gledat po cijeli dan pa te skroz sjebu. ‘Vam’ se okreneš –  muzika a ‘vamo majce, pa ovde plakati, cijeli dan kao u fliperu.

Muzika mi je omogućila da proputujem dosta. Gdje god došli record store je bio jedna od obaveznih stvari za pogledat i ubit par sati kopajući po albumima. Nekako kad ulazim  u takav dućan osjećam se fino, nisam nikad imo priču i podjelu „moji – tvoji“, ali record shop je bio i osto mjesto gdje znam da su unutra neki moji. Pogotovo u vinil shopu. Sad to imam i s comic shopovima i ko svaki hipohondar s apotekama.

Volim velike vinil shopove, tu mogu provest cijelo popodne. Zato ne svraćam u njih ako nemam vremena al kad odem – stanem tamo i kopam.
Dođem s hranom, pravim pauze za cigaru, pričam o starim pločama s ljudima koji znaju puno bolje od mene, tam naletim na još gore smarače i evo ga, neko mene smara ali konačno sa stvarima koje me stvarno zanimaju. Uživam ko Pernar pred kamerama. Živjeli smarači i kopači, vidimo se na Danu prodavaonica ploča 2… „

Edo Maajka

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X