Eikonoise novi materijal predstavlja singlom ‘Listek’

Nakon debitantskog albuma izašlog početkom 2019. godine,čiji konceptualni naziv glasi ‘Immanens’, Eikonoise je lansirao novi singl. Riječ je o skladbi ‘Listek’, inspiriranoj međimurskom narodnom pjesmom ‘Počnem listek pisati’, koja je prva iz tzv. međimurske trilogije, kako najavljuje Eikonoise.

Eikonoise (Foto: Tamara Korunek)

„Listek“ je inspiriran pjesmom „Počnem listek pisati“, prema zapisu Vinka Žganca, i prvi je dio međimurske trilogije koju najavljuje Eikonoise. „Listek“ je nastao kao kolaboracija između Tamare Korunek, vokala, te Bojana Miljančića (Eikonoise), duduk, sintesajzer, elektronika, kompozicija, aranžman, snimanje, miksanje i mastering.

Podsjetimo, Eikonoise je naziv multimedijalnog, konceptualnog i muzičkog projekta, koji djeluje unutar vizualnih i u sklopu suvremenih umjetničkih i multimedijskih praksi, a kojeg 2014. godine osniva multimedijalni umjetnik, glazbeni producent i akademski slikar Bojan Miljančić.

Eikonoise djeluje „u još uvijek nejasno definiranom području zvuka u umjetnosti, koristi zvuk kao konstitutivni element, a sam izraz nalazi se negdje na pola puta između dviju krajnosti, s jedne strane doživljaja zvuka kao glazbene strukture i zvuka smještenog u kontekst multimedijskih umjetnosti sound arta ili zvukovne umjetnosti“, navodi Miljančić.

Dok je album „Immanens” (koji obuhvaća ciklus od 19 kompozicija) nastajao u rasponu od petnaestak godina, kao produkt višegodišnje suradnje umjetnika iz različitih područja muzičkog i vizualnog izraza, drugi album projekta Eikonoise već je u pripremi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X