Eikonoise novi materijal predstavlja singlom ‘Listek’

Nakon debitantskog albuma izašlog početkom 2019. godine,čiji konceptualni naziv glasi ‘Immanens’, Eikonoise je lansirao novi singl. Riječ je o skladbi ‘Listek’, inspiriranoj međimurskom narodnom pjesmom ‘Počnem listek pisati’, koja je prva iz tzv. međimurske trilogije, kako najavljuje Eikonoise.

Eikonoise (Foto: Tamara Korunek)

„Listek“ je inspiriran pjesmom „Počnem listek pisati“, prema zapisu Vinka Žganca, i prvi je dio međimurske trilogije koju najavljuje Eikonoise. „Listek“ je nastao kao kolaboracija između Tamare Korunek, vokala, te Bojana Miljančića (Eikonoise), duduk, sintesajzer, elektronika, kompozicija, aranžman, snimanje, miksanje i mastering.

Podsjetimo, Eikonoise je naziv multimedijalnog, konceptualnog i muzičkog projekta, koji djeluje unutar vizualnih i u sklopu suvremenih umjetničkih i multimedijskih praksi, a kojeg 2014. godine osniva multimedijalni umjetnik, glazbeni producent i akademski slikar Bojan Miljančić.

Eikonoise djeluje „u još uvijek nejasno definiranom području zvuka u umjetnosti, koristi zvuk kao konstitutivni element, a sam izraz nalazi se negdje na pola puta između dviju krajnosti, s jedne strane doživljaja zvuka kao glazbene strukture i zvuka smještenog u kontekst multimedijskih umjetnosti sound arta ili zvukovne umjetnosti“, navodi Miljančić.

Dok je album „Immanens” (koji obuhvaća ciklus od 19 kompozicija) nastajao u rasponu od petnaestak godina, kao produkt višegodišnje suradnje umjetnika iz različitih područja muzičkog i vizualnog izraza, drugi album projekta Eikonoise već je u pripremi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X