‘Eleno kerko’ – prvi spot Amire Medunjanin

Amira Medunjanin snimila je svoj prvi glazbeni spot, a čast da bude ta prva pjesma ovjekovječena kamerom pripala je tradicionalnoj makedonskoj pjesmi ‘Eleno kerko’. Riječ je o jednoj od deset pjesama koje će se naći na novom albumu pod nazivom ‘Silk and Stone’, čiji se izlazak očekuje u drugoj polovici travnja.

Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić

Cilj spota bio je ovjekovječiti kreativni proces nastajanja albuma uživo. Turbulentni i virtuozni unutarnji svijet vrhunskih glazbenika izašao je na vidjelo u procesu stvaranja glazbe na pozornici, bez prisustva publike.

“S produkcijske strane, željeli smo prenijeti naš način rada na nosač zvuka. Bez nasnimavanja, svi zajedno, sve je uživo, snima se iz prve. Voljeli bismo da slušaoci osjete tu ljepotu sviranja koju mi živimo na svim nastupima. Pored toga, namjera nam je bila da iskoristimo mogućnost korištenja muzičkih instrumenata koji su pretežno zastupljeni u zapadnoj kulturi i tradicionalnih muzičkih instrumenata koji su na istoku umnogome zastupljeni. Taj spoj istoka i zapada sa poetikom naših prostora je osnova za koncept novog albuma”, kazala je Amira Medunjanin.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8EXkJurTPdI[/youtube]

Niz sjajnih glazbenika, svatko majstor svog instrumenta, predvođeni Amirom Medunjanin unijeli su u pjesme količinu energije i emocija kao da ih izvode pred tisućama ljudi – u rasprodanim koncertnim dvoranama bilo kojeg kuta zemaljske kugle, gdje svojom atipičnom vizijom sevdaha svakako i pripadaju. Nenad Vasilić (kontrabas), Bojan Zulfikarpašić (klavir), Hakan Güngör (kanun) i Boško Jović (gitara) te Amira, satkali su u Maloj dvorani Lisinski divnu glazbenu priču “Eleno kerko”. Dio te atmosfere, na radost mnogih koji istinski uživaju u Amirinom radu, ovaj spot upravo i donosi, a režirao ga je nagrađivani redatelj Andrej Korovljev.

Novi album “Silk and Stone” Amira Medunjanin u Zagrebu će premijerno predstaviti u sklopu 10. Vip Zagreb Jazz Festivala 15. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ulaznice će u prodaji biti kroz koji dan.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a
Idi na Vrh
X